Sivic: "Megtiltottam, hogy a 6-0-ról beszéljenek" - interjú

Feltöltve: 2013, március 4 - 21:35 Frissítve: 2013, március 4 - 22:51

Tomislav Sivic nem akarja, hogy a Paks játékosai az Újpest elleni 6-0-ról beszéljenek, ő sem szívesen foglalkozna már a hétvége legnagyobb meglepetésével, de egy pillanatig sem félt attól, hogy kikapnak a Megyeri úton, mert érezte, hogy alaposan felkészültek a lilákból. Pénteken, a Honvéd ellen már más meccset vár a pár hónapja magyar állampolgárságot is szerző szakember, aki erőnlétben a legjobb három NB I-es csapat közé sorolja a tolnaiakat és aki úgy érezte, a Megyeri úton valamit visszakapott abból, amit eddig az Újpest elleni meccseken elvett tőle az élet. Interjú.

Kövess minket: Twitter   Facebook

A meccs után azt mondta, benyújtotta a számlát az előzményekért. Mire gondolt?
- Csak azt szerettem volna mondani, hogy az Újpesttel, az újpesti meccsekkel nekem eddig nem sok szerencsém volt. Az élet néha ad, néha elvesz, most végre nekem jött vissza valami. De ezért sokat tettünk, nem a piros lap és a 11-es miatt alakult ez a meccs. Egy pillanatig sem féltem attól a mérkőzés előtt, hogy kikapunk majd, mert nagyon alaposan felkészültünk az ellenfélből, ez szerintem nem volt kölcsönös.

A 6-0-s győzelem után a fél ország a Paksról beszélt. Önök mekkora ünneplést csaptak?
- Őszinte leszek, én a magam részéről legszívesebben már nem is nagyon beszélnék az Újpest elleni meccsről. A játékosaimnak is „megtiltottam” azt, hogy úton-útfélen a 6-0-s győzelemről nyilatkozzanak, óriási hibát követnénk el ezzel. Pénteken már jön a Honvéd.

Azt gondolom, sejti, hogy ezek után mindenki parádézó Paksot vár?
- Szépen már sokszor játszottunk, aztán nem nyertünk, azért meg nem jár prémium, azt csak a győzelemért adják. Úgyhogy a játékosoknak se mindegy, nyerünk vagy veszítünk. Nem fog sokat érni a 6-0, ha nem nyerünk most hétvégén. Nem kell nekem hat gól, az 1-0 is nagyon értékes lenne. Ez egy tipikus „összekötő” meccs lesz, amely segíthet abban, hogy elérjük a céljainkat. Ha nyerünk, elindulhatunk felfelé. Nagyon keményen próbálom majd azt sulykolni a játékosokba, hogy mostantól ne az Újpesttel, hanem a Honvéddal foglalkozzanak.

Nehezebb lesz ez a meccs?
- Más lesz. Nem igazságos például a Honvéd négygólos veresége a Videoton ellen, mert komoly ziccereket hibáztak a hazaiak a meccs elején. Biztosan akadnak, akik azt várják tőlünk, hogy minden mérkőzésen hengereljünk, de nem szabad elszállni, ez csak az első meccs volt, és lesz még tizenkettő. Megjegyezném, hogy a Videoton egyébként nagyon tetszett, teljesen más stílusuk volt, mint amit ősszel mutattak, sokkal több volt a játék, az egyérintős megoldások, minden és mindenki a helyén volt. Az ETO hozta a kötelezőt, a Fradi is simán nyert, de nekem az MTK is nagyon tetszett, 70 percig jobban játszottak ellenfelüknél. Úgyhogy nagyon sok jó csapat van a tabella első felében, ezért is fontos, hogy mi is sikerrel vegyük az újabb akadályt.

A Paks miben bízhat?
- Például az erőnlétünkben. Nem mondom azt, hogy jobb csapat vagyunk, mint az ETO, a Videoton vagy a Fradi, de hogy erőben ott vagyunk a három legjobb között, az biztos. Megdolgoztunk érte, nagyon kemény felkészülést csináltunk, és ami a legfontosabb, hogy ebben a játékosok is maximálisan partnerek voltak. Nekem a 6-0 nem az eredmény miatt volt fontos, hanem hogy a játékosok kaptak valami visszaigazolást a télen elvégzett munkájukért. (FOTÓ: PAKSIFC.HU)

Mokány Lajos

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

Hozzászólások

Címlapon

                                                                 

  • Ahogyan ma már beszámoltunk róla, hiába Dzsudzsák Balázs gólpassza, a Bursaspor ismét vereséget szenvedett. Az újabb fiaskó után már nem Ertugrul Saglam a Bursaspor labdarúgócsapatának a vezetőedzője, számol be a hírről a török klub hivatalos oldala. A 46 éves szakember a Kayserisportól elszenvedett 2–1-es hazai vereségük után egyeztetett a klubvezetőkkel, majd közös megegyezéssel lemondott pozíciójáról.

    MA A TV-BEN: Hangolódás az NB I-re, német, francia bajnoki

Tartalom átvétel