Újpest-Paks: 0-6

Feltöltve: 2013, március 2 - 17:59 Frissítve: 2013, március 2 - 20:27

Kiütéses vereséget szenvedett az Újpest a Paks ellen, hazai pályán: a lilák 6-0-ra kaptak ki, a meccs jelentős részében, Antón vitatott kiállítását követően emberhátrányban futballozva. Az atomvárosiak legjobbja a négy gólig jutó Lázok volt, de a duplázó Tököli is remekelt a vendégeknél. Egy hét múlva az Újpest a Fradival játszik a derbin.

VIDEÓ: A gólok itt - kattints!

Kövess minket: Twitter   Facebook

Jobban kezdett a Paks, az első percekben sokkal többet volt a labda a vendégeknél, akik Tököli révén komoly helyzetet is kidolgoztak, Balajcza védte a lövését. Nem sokkal később, a 17. percben 11-eshez jutott a vendégcsapat: Könyves és Antón találkozóját követően Könyves esett el, és bár úgy tűnt, a védő a labdát érte el először, Becséri a büntetőpontra mutatott és piros lapot adott a spanyolnak. A heves hazai tiltakozást követően Lázok lőtt a kapuba (0-1).

A Paks stílusosan futballozott, és 32. percben másodszor is eredményes volt Lázok, egy 22 méterről elindított labdája landolt a lila-fehérek kapujában (0-2). Röviddel az első félidő lefújása előtt a hazaiak tizenhatosában történő kavarodás után Tököliről került a labda Balajcza hálójába (0-3). A hazaiak az első játékrészben csupán egy helyzetet tudtak kialakítani, a Paks teljesen megérdemelten vezetett az emberhátrányban játszó lilák ellen.

A második félidőt is hasonló szellemben kezdte a vendégcsapat, az Újpestnek csupán egy két megmozdulás erejéig sikerült a paksiak kapuját veszélyeztetni. Remili helyzete ilyen volt az 51. percben, de kimaradt a lehetőség, Szabóban akadt el a labda.

Lázok végül a harmadika is meglőtte a 70. percben, de ezzel még nem volt vége. Hét perccel később az ötödik paksi gól is megszületett, ekkor Tököli gurította el Balajcza mellett. Öt perc sem telt el, amikor Lázok negyedik góljával ismét büntette a hazaiakat, így a Paks hihetetlen győzelmet aratott, 6-0-ra nyert az Újpest ellen, amely a jövő héten a Ferencvároshoz látogat.

TABELLA: Így áll az NB I - kattints!

Újpest – Paks 0-6 (Lázok 17. - 11-esből, 36., 70., 82., Tököli 39., 78.) - a meccs minden fontos mozzanata itt!

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

Hozzászólások

AJÁNLOTT CIKKEK

Címlapon

                                                                 

  • 8

    Terjedelmes és érdekes hasonlatokkal is élő cikket írt egy nemzetközi sportportál annak kapcsán, hogy Magyarország hosszú évtizedek után kijutott az Európa-bajnokságra. A szerző kiemeli, hogy ugyan a mostani csapatunk fényévekre van az '50-es években és korábban is földönkívüli focit bemutató válogatottainktól, mondhatni középszerű játékosokból áll, de Bernd Storck, a stáb és a játékosok mindezt elképesztő küzdőszellemmel és szervezettséggel kompenzálták, így jött össze az Eb-részvétel, ami számunkra a cikk szerint most a "mennyországot" jelenti.

    MA A TV-BEN: Kádárék és Nikolicsék EL-meccse

Tartalom átvétel