Négyet lőtt a Vidinek és gyakorlatilag már bajnok a Fradi, Lanzafame két góllal tért vissza - videó, tabella

Az első játékrész végi kiállítás miatt egy teljes félidőt emberelőnyben játszott az FTC, amely végül magabiztosan győzte le a címvédőt, és szinte már ünnepelheti is 30. bajnoki címét.
Csakfoci Admin 2019. április 20., szombat 21:28
Az első játékrész végi kiállítás miatt egy teljes félidőt emberelőnyben játszott az FTC, amely végül magabiztosan győzte le a címvédőt, és szinte már ünnepelheti is 30. bajnoki címét.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. április 20., szombat 21:28

A fehérvári együttes abban a tudatban várhatta az FTC elleni csúcsrangadót, hogy a bajnoki címének megvédésére csak a zöld-fehérek legyőzése esetén lehet esélyük. Ennek ellenére a Fradi szerezte meg a vezetést, ráadásul már az első lehetőségéből: Tokmac kapott jó labdát Petrjaktól, és mivel nagy terület nyílt előtte, valamint Vinícius sem támadta, 18 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-0).

Negyedóra után kezdett éledezni a Vidi, előbb Hadzic lőtt mellé, majd Kovács beadása után Pátkai hibázott nagy helyzetben. A 21. percben egyenlítettek a vendégek: Huszti tizenhatoson kívüli lövése egy védőn megpattant, majd a bal oldali kapufáról kijött, a kipattanót Nego kapásból vágta a hálóba (1-1).

Az első játékrész hajrájában Szignyevics egy percen belül kétszer is betalálhatott volna: előbb Lovrencsics jobb oldali beadása után lőtt mellé Juhász szorításában, majd Petrjak tekert balról a kapu elé, de a fehérorosz támadó mellé fejelt.

A félidő hosszabbításában megfogyatkozott a Vidi: a meccs egyetlen sárga lappal rendelkező játékosa, Hadzic csúszott oda veszélyesen Tokmacnak, amiért megkapta másodikat, és az azzal járó pirosat is.

Fordulás után Szignyevics, majd Tokmac lövését is védte Kovácsik, az 58. percben azonban már ő is tehetetlen volt: Isael jobb oldali sarokrúgása után a legmagasabbra emelkedő Haratin fejelt a bal felső sarokba (2-1). Érdekes, hogy Vinícius lökte el csapattársát, Pátkait, aki talán tisztázni tudott volna.

A fegyelmi okok miatt egy hétre az FTC keretéből kitett, most csereként visszatérő Lanzafame percei következtek a hajrában: előbb 23 méterről végezhetett el szabadrúgást, és remekül tekert a bal felső sarokba (3-1), majd a lefújás előtti pillanatokban Elek labdavesztése után törhetett kapura, és nem is hibázta el a ziccert (4-1).

Győzelmével a Ferencváros 11 pontra növelte előnyét a bajnoki címvédő, második helyezett MOL Vidi FC előtt, így a következő fordulóban matematikailag is bebiztosíthatja bajnoki címét.

Ferencváros – MOL Vidi FC 4-1

Gólszerzők: Tokmac (7.), Haratin (58.), Lanzafame (69., 92.) ill. Nego (21.)

A tabella állása a forduló után:


Tabella: adatbank.mlsz.hu
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz