Vége Kassai Viktor Eb-jének - hivatalos

Feltöltve: 2012, június 20 - 14:10 Frissítve: 2012, június 21 - 09:46

Az olasz Pierluigi Collina, korábbi világelső bíró, és az UEFA játékvezetői bizottságának feje hivatalosan is megerősítette, hogy a magyar Kassai Viktor mellett Wolfgang Stark, Velasco Carballo és Björn Kuipers számára is véget ért a lengyel-ukrán rendezésű Európa-bajnokság.

EURO 2012: Minden a tornáról aloldalunkon - kattints!

Az UEFA szerdán hivatalosan is elismerte, hogy gólt kellett volna ítélni Ukrajnának a keddi, angolok elleni csoportmeccsen.

- Hibát követtünk el. Bárcsak azt mondhatnám, hogy nem, de megtörtént. A bírók is emberek, és az emberek hibákat követnek el – nyilatkozta Pierluigi Collina, aki ezek után bejelentette, hogy az esetnél részben "ludas" Kassai Viktor és csapata nem vállalhat már több szerepet az Európa-bajnokságon.

Velasco Carballo, Wolfgang Stark és Björn Kuipers számára ugyancsak véget ért a kontinenstorna – írja a AP hírügynökség.

A magyar játékvezetői ötös a donyecki találkozó 62. percében követte el az Eb eddigi legnagyobb bírói hibáját, amikor az ukrán Devic lövése után nem ítélt gólt, a gólbíró, Vad II István ugyanis nem jelezte Kassainak, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, mielőtt John Terry visszarúgta a mezőnybe.

Ráadásul az esettel záródó akció lesről indult, ezt sem jelezték a magyar játékvezetőnek.

EZ IS ÉRDEKELHET

Hozzászólások

Címlapon

                                                                 

  • 1

    A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Dr. Mezey György szerint a nemzeti együttes a pótselejtezőkön megmutatta, hogy minden téren jobb a norvégoknál, az igazi megmérettetés azonban majd az Európa-bajnokság lesz. Bernd Storck húzásait iszonyatosan jó ötletnek tartja, a torna előtt azonban nem tanácsolna neki semmit, míg Kleinheisler László kapcsán elmondta, annak idején ők vitték a fiatal játékost a Puskás Akadémiához. A szakember úgy véli, a magyar foci problémáit a legkönnyebb a magyar edzőkre fogni, ennek azonban sokkal mélyebb okai vannak.

    MA A TV-BEN: Kádárék és Nikolicsék EL-meccse

Tartalom átvétel