Vége Kassai Viktor Eb-jének - hivatalos

Feltöltve: 2012, június 20 - 15:10 Frissítve: 2012, június 21 - 10:46

Az olasz Pierluigi Collina, korábbi világelső bíró, és az UEFA játékvezetői bizottságának feje hivatalosan is megerősítette, hogy a magyar Kassai Viktor mellett Wolfgang Stark, Velasco Carballo és Björn Kuipers számára is véget ért a lengyel-ukrán rendezésű Európa-bajnokság.

EURO 2012: Minden a tornáról aloldalunkon - kattints!

Az UEFA szerdán hivatalosan is elismerte, hogy gólt kellett volna ítélni Ukrajnának a keddi, angolok elleni csoportmeccsen.

- Hibát követtünk el. Bárcsak azt mondhatnám, hogy nem, de megtörtént. A bírók is emberek, és az emberek hibákat követnek el – nyilatkozta Pierluigi Collina, aki ezek után bejelentette, hogy az esetnél részben "ludas" Kassai Viktor és csapata nem vállalhat már több szerepet az Európa-bajnokságon.

Velasco Carballo, Wolfgang Stark és Björn Kuipers számára ugyancsak véget ért a kontinenstorna – írja a AP hírügynökség.

A magyar játékvezetői ötös a donyecki találkozó 62. percében követte el az Eb eddigi legnagyobb bírói hibáját, amikor az ukrán Devic lövése után nem ítélt gólt, a gólbíró, Vad II István ugyanis nem jelezte Kassainak, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, mielőtt John Terry visszarúgta a mezőnybe.

Ráadásul az esettel záródó akció lesről indult, ezt sem jelezték a magyar játékvezetőnek.

Hozzászólások

AJÁNLOTT CIKKEK

Címlapon

                                            

  • 4

    Németországi beszámolók szerint Dárdai Pál egyelőre rendkívül elégedetlen a Hertha által kínált szakmai feltételekkel és az alacsony átigazolási büdzsével, így továbbra sem írt még alá új szerződést a berlini klubot a Bundesliga kiesőzónájából kivezető és az élvonalban benntartó magyar tréner. A Kicker és a Bild is azt írja, hogy Dárdai nem a saját fizetése miatt aggódik, hanem a csapat minőségén javítana, ehhez viszont egyelőre nem kínált megfelelő garanciákat a klub, és hogy a felek csak a válogatott meccsek után ülnek majd újra asztalhoz.

    MA A TV-BEN: Lesz miről beszélni a focimagazinban

Tartalom átvétel