Messit csak 700 millióért menthetik ki Barcelonából, közel az MU az Ajax csillagához - külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb vasárnapi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Dudás Gábor 2020. augusztus 30., vasárnap 23:27
A legfontosabb és legérdekesebb vasárnapi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Dudás Gábor 2020. augusztus 30., vasárnap 23:27

ANGLIA

Liverpool: A Vörösök által kiszemelt spanyol válogatott középpályás, Thiago Alcantara napokon belül távozhat a Bayern Münchentől - árulta el a bajorok ügyvezetője, Karl-Heinz Rummenigge a Welt am Sonntagnak.

Manchester City: Sajtóhírek szerint Pep Guardiola a héten Barcelonába utazott, hogy Lionel Messi esetleges átigazolásával kapcsolatban egyeztessen. Ugyanakkor Spanyolország a briteknél a különösen veszélyeztetett országok közé tartozik a koronavírus-járvány szempontjából, így azoknak, akik például Barclonába utaznak, kötelességük 14 napos karanténba vonulni. Ez viszont azzal járhat, hogy Guardiola a City szinte teljes felkészülési időszakát kénytelen lesz majd kihagyni (Sky Sports) A Mirror szerint egyébként Guardiola továbbra három évre is aláírna a City-hez, amennyiben meg tudnák szerezni Messit.

Manchester United: Megegyeztek az Ajax Amszterdammal a 23 éves holland válogatott középpályás, Donny van de Beek 40 millió eurós vételáráról. Öt évre szerződtethetik a keresett játékost (De Telegraaf)

Chelsea: Az olasz válogatott balhátvéd, Emerson Palmieri ügynöke, Fernando Garcia elismerte, hogy védencét az Internazionale vinné, de még meg kellene egyeznie a Serie A ezüstérmesének a londoniakkal is (FCInter08) Egre közelebb állnak a leverkuseni német válogatott középpályás, Kai Havertz megszerzéséhez, a 21 éves futballista már a Bayer szezon előtti koronavírus-tesztjén sem vett részt. Mintegy 90 millió fontért cserébe válthat klubot (Bild)

Arsenal: Az Ágyúsok állnak a legközelebb a barcelonai brazil csillag, Philippe Coutinho megszerzéséhez (Don Balon)

Everton: Az Everton labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a brazil válogatott Allan. A BBC értesülése szerint a liverpooli klub 25 millió fontot (9,9 milliárd forintot) utal majd át a középpályás játékjogáért a Napolinak, amelyhez korábban 2023 nyaráig kötelezte el magát Allan.

A 29 éves, nyolcszoros válogatott futballista Nápolyban - ahol 2015 óta játszik - már dolgozott együtt az Everton jelenlegi vezetőedzőjével, Carlo Ancelottival, akinek nyári kívánságlistáján ő volt az elsőszámú célpont. Allan az elmúlt szezonban 33 tétmérkőzésen lépett pályára a Napoliban.

Az olasz szakember az átigazolási szezonban csapata középpályáját szeretné megerősíteni, felfrissíteni, kiszemeltjei közé tartozik másik volt játékosa, James Rodríguez is. Ancelotti a Real Madrid kolumbiai labdarúgójával korábban a spanyol klub mellett rövid ideig a Bayern Münchennél is együtt dolgozhatott. A BBC információja szerint az Everton már tárgyalásokat folytat a Real Madriddal James Rodríguez szerződtetéséről. (MTI)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: Csereüzlet keretében ajánlaná fel francia világbajnok védőjét, Samuel Umtitit a katalán klub a Lyonnak. A Barca a holland Memphis Depayt szerezné meg cserébe az OL-től (Mundo Deportivo) A liga a klub mellé állt a Messi-ügyben. Miután az argentin nem jelent meg vasárnap a Barcelona edzőközpontjában, hogy elvégezzék rajta az előírt koronavírus-tesztet, a csapat szerint szerződésszegést követett el. A liga vezetése pedig közleményt adott ki, miszerint a játékmester kontraktusa - Lionel Messi képviselőinek állításával ellentétben - érvényes a következő idényre, azaz csakis úgy távozhat a katalán együttestől a hatszoros Aranylabdás, ha egy másik klub kifizeti érte a szerződésében szereplő, 700 millió eurós kivásárlási árat.

Valencia: Kölcsönben leigazolnák az Asenal 21 éves francia középpályását, Matteo Guendouzit (Super Deporte)

Real Betis: Egy évre szerződtették a legutóbb a Manchester City-nél szerepelt, 37 éves chilei válogatott kapust, Claudio Bravót.

OLASZORSZÁG

Lazio: Új, 5 évre szóló szerződést írhatnak alá olasz gólkirályukkal és európai Aranycipősükkel, Ciro Immobilével, aki 4 milliió eurót kereshet majd évente az új kontraktussal (Sky Sport Italia)

Napoli: A 27 éves római középpályással, a francia Jordan Veretout-val pótolhatják a déliek az Evertonhoz tartó Allant (Calcio Mercato)

AC Milan: 10+25 millió euróért szerezhetik meg a Brescia 20 éves középpályás-tehetségét, Sandro Tonalit - tudta meg a Calcio Mercato.

Zlatan Ibrahimovic szombaton késő este visszatért Olaszországba, hogy a korábbi híreknek megfelelően új szerződést kössön az AC Milan labdarúgócsapatával. Az október 3-án már 39. születésnapját ünneplő svéd támadó pénteken közösségi oldalán tett félre nem érthető célzást arra vonatkozóan, hogy továbbra is a milánói gárda játékosa marad, miközben az olasz sajtó arról is beszámolt, hogy várhatóan egyéves szerződést köt majd, keresete pedig - bónuszok nélkül - nettó hétmillió euró (2,5 milliárd forint) lesz.

A Milan honlapján most közzétett videóban Ibrahimovic megérkezését követően még a Linate repülőtéren adott rövid interjút az egyesület sajtósainak. A támadó kiemelte: végül minden a helyére kerül, ő pedig visszatérhet oda, ahol otthon érzi magát. "Mindig elmondtam, csak ismételni tudom magam, nem azért vagyok itt, hogy én legyek a kabalafigura. Azért vagyok itt, hogy szállítsam az eredményeket, valamint segítsem a stábot, a vezetőedzőt és a csapatot abban, hogy az AC Milan ismét oda tudjon kerülni, ahol hagyományainak megfelelően lennie kell" - nyilatkozta. Hozzátette: nagyszerű hónapokat tudhat maga mögött a csapatnál, amely viszont nem nyert semmit.

"Ezúttal lehetőségem lesz, hogy már a bajnoki szezon kezdetétől itt legyek. Ott kell folytatnunk, ahol abbahagytuk. Kemény és áldozatos munkát kell végeznünk annak érdekében, hogy elérjük a céljainkat" - hangsúlyozta.

Az AC Milan gyenge szezonkezdet után jó formába lendült, a Serie A zárása előtt egy fordulóval már bebiztosította hatodik helyét a tabellán, így részvételét a nemzetközi kupaporondon. A január elején megszerzett svéd támadó elsőre augusztus végéig kötött szerződést az AC Milannal, és az együttes utóbbi periódusában meghatározó szerepet játszott, 20 tétmérkőzésen 11-szer volt eredményes, az újrakezdést követően 10 bajnoki összecsapáson 7 gólt szerzett. A 18-szoros olasz bajnok AC Milan legutóbb 2011-ben ünnepelhetett aranyérmet a Serie A-ban - Ibrahimoviccsal a keretben -, a hétszeres BEK/BL-győztes gárda a nemzetközi porondon 2007 óta nem nyert trófeát. Akkor a BL-serleg mellett begyűjtötte az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnoki címet is.

A tervek szerint az olasz bajnoki szezon szeptember 19-én rajtol. (MTI)

NÉMETORSZÁG

Bayern München: A Bayern Münchennel triplázó, Bundesliga-, Bajnokok Ligája- és Német Kupa-gólkirály lengyel Robert Lewandowski lett az Év labdarúgója Németországban. A Kicker című szaklap szavazásán a 32 éves támadó toronymagasan, 376 újságírói voksot begyűjtve végzett az élen, így pályafutása során először érdemelte ki az elismerést. Lewandowski mögött két müncheni csapattársa, Thomas Müller (54 szavazat) és Joshua Kimmich (49) zárt.

A lengyel csatár - aki elmondása szerint nagyon büszke az elismerésre - a belga Kevin de Bruyne 2015-ös sikere óta az első külföldi, aki megkapta a díjat. Az év edzője a müncheniek irányítását szezon közben átvevő Hansi Flick lett. (MTI)

RB Leipzig: Willi Orbán már nem csapatkapitány Lipcsében

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz