80 millióért kelhet el a Barca-csillag, a Real Madrid panaszt nyújtott be – külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb keddi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Nyikes Zoltán 2020. június 23., kedd 21:36
A legfontosabb és legérdekesebb keddi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. június 23., kedd 21:36

KORONAVÍRUS

Körkép: Pontlevonással sújtották az engedély nélkül edzést tartó csapatot – minden hír a járványról itt! 

ANGLIA

Manchester United: A Manchester United labdarúgócsapata 2025-ig meghosszabbította saját nevelésű skót válogatott középpályása, Scott McTominay szerződését. A 23 éves játékos 2017-ben mutatkozott be az angol együttes felnőtt csapatában, melyben azóta egyre több játéklehetőséget kap: a mostani szezonban 28 mérkőzésen küldte őt pályára Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző, ezeken öt gólt szerzett. "Mióta az eszemet tudom, a United labdarúgója vagyok, így nagy öröm, hogy a klub a jövőben is számít rám. A továbbiakban is minden mérkőzésen a maximumot fogom nyújtani" - jelentette ki a klub honlapján McTominay, aki eddig 75 mérkőzésen játszott a manchesterieknél. "Scott azóta kiemelkedően teljesít, hogy csatlakozott az első csapathoz, fontos tagja a középpályánknak. Elhivatott, szívós és technikás, tudjuk, hogy a következő években is erősítés lesz" - tette hozzá Solskjaer. A 12-szeres válogatott középpályás eddigi megállapodása jövő nyárig volt érvényes, az új szerződés egyéves hosszabbítási opciót is tartalmaz. (MTI)

Chelsea: A spanyolok világ- és Európa-bajnok labdarúgója, Pedro végigjátssza a szezont a Chelsea-ben, és csak utána csatlakozik új klubcsapatához, a Romához – írta kedden a Calciomercato. Az már a múlt héten eldőlt, hogy a 32 éves játékos nem marad a Premier League-ben szereplő angol együttesnél, hanem az olasz fővárosban folytatja karrierjét. Abba viszont belement, hogy bár e hónap utolsó napján lejár a szerződése, a koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd most újraindított idényben még a Chelsea rendelkezésére áll. A Romához az olasz forrás szerint két évre ír alá.

Pedro 2015-ben a Barcelonától érkezett a londoni alakulathoz, amelynek színeiben 201 tétmérkőzésen jutott szóhoz, és 43 gólt szerzett. A Chelsea-vel bajnokságot és angol kupát nyert, legnagyobb nemzetközi sikereként pedig Európa-liga-elsőséget is ünnepelhetett. A Barcával begyűjtött két spanyol bajnoki címet, és háromszor végzett az élen a katalán együttessel a Bajnokok Ligájában. A spanyol válogatottban, amellyel 2010-ben világbajnokságot, 2012-ben pedig Eb-t nyert, 65 meccsen szerepelt, és 17-szer volt eredményes. (MTI)

Everton: Hivatalosan is bejelentették, hogy a francia középpályás, Morgan Schneiderlin az OGC Nice-nél folytatja pályafutását.

Bournemouth: Jelenleg a Watford és a Crystal Palace versenyzik Ryan Fraserért, akinek a szerződése lejár a nyáron, így szabadon igazolható lesz. A 11-szeres skót válogatott szélső 1 gólnál és 4 gólpassznál jár a mostani PL-idényben. (Express Sport)

Aston Villa: Edzője szerint több védelem illetné meg a játékvezetők részéről Jack Grealish-t, az Aston Villa labdarúgóját, aki ellen a legtöbb szabálytalanságot követik el a Premier League-ben. A statisztikai adatokat szolgáltató Opta elemzése alapján a Chelsea elleni, vasárnapi mérkőzésen kilenc alkalommal állították meg a középpályást szabálytalanul, ami ebben az idényben a legnagyobb szám egy mérkőzésen egy játékosra vonatkozóan. A 24 éves irányító összességében már 140 elszenvedett szabálytalanságnál jár, őt Wilfried Zaha, a Crystal Palace szélsője követi 98-cal. Dean Smith vezetőedző szerint Grealish céltábla volt az egész idény során, és ami számára a legmeglepőbb, az az, hogy mindössze öt sárga lap járt a 140 szabálytalanságért. "Egyértelműen több védelemre lenne szüksége. Tele van zúzódással a lábszára és az oldala" - tette hozzá. Az Aston Villa nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt az utolsó előtti helyen áll. (MTI)

Middlesbrough: Azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól Jonathan Woodgate vezetőedzőt, helyét pedig a szezon hátralévő részében Neil Warnock veszi át. A Boro 3-0-s hazai vereséggel folytatta a szezont, így 8 fordulóval a bajnokság befejezése előtt csak a jobb gólkülönbségének köszönheti, hogy megelőzi a kiesőhelyen lévő Hull Cityt.

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: Végül mégsem Miralem Pjanicra cserélik el a Juventusszal, hanem 80 millió euróért eladhatják a torinóiaknak a brazil Arthurt. A két klub az átigazolási díjról állítólag már megegyezett egymással (Sky Sports) Június végéig mindenképpen vevőt találna a Barcelona Jean Clair Todibóért és Philippe Coutinhóért. A francia védőt az Everton és az AS Roma vinné, ám a brazil támadó középpályás távozása bonyolultabbnak tűnik annak ellenére, hogy iránta is akad érdeklődő a Premier League-ből. (Sport)

Real Madrid: A Real Madrid panaszt tett a spanyol labdarúgóligánál, amely úgy alakította ki az élvonal 33. és 34. fordulójának menetrendjét, hogy a fővárosiak két mérkőzése között csupán 62 óra telik el. A tervek szerint a Real Madrid jövő csütörtökön 22 órától fogadja a Getafe csapatát, majd vasárnap 14 órától az Athletic Bilbao otthonában szerepel, így a két meccs között nem áll rendelkezésre a minimális 72 órás pihenőidő. A Marca című spanyol sportnapilap keddi beszámolója szerint a fővárosiak úgy érzik, hátrányos helyzetbe kerültek a címvédő FC Barcelonához képest, amely jövő héten kedden és vasárnap játszik, mindkétszer 22 órától, vagyis jóval több idő telik el a két mérkőzése között. A cikk szerint a Real illetékesei először viccnek gondolták az időbeosztást, mert nem hitték el, hogy ilyen sűrű programot határozott meg számukra a liga. A La Liga tabelláját harminc forduló után a Real Madrid vezeti jobb gólkülönbségének köszönhetően, mivel ugyanúgy 65 pontja van, mint a Barcelonának. (MTI)

La Liga: Az Atlético Madrid 1–0-ra legyőzte a Levantét egy öngóllal és már a harmadik a tabellán.

Villarreal: Makacs sérülése miatt a visszavonulást fontolgatta Bruno Soriano, a Villarreal labdarúgócsapatának kapitánya. A 36 éves középpályás hétfőn, a Sevilla elleni bajnoki mérkőzés (2–2) 88. percében lépett pályára. Ezt megelőzően legutóbb 2017 májusában játszhatott, azóta többször is kiújult a térdsérülése, ezért nem futballozhatott. "Olyan régen játszottam legutóbb, hogy nem is tudom, mit mondjak. Természetesen nagyon boldog vagyok, a visszatérés nagy öröm számomra, illetve a családtagjaim és a klubtársaim számára" – idézte a Marca című spanyol sportnapilap a tízszeres válogatott Sorianót.

Hozzátette, az elmúlt több mint három évben sokszor próbált visszatérni, de nem járt sikerrel, mert több térdműtétre is szüksége volt a gyógyuláshoz. Elismerte, a legnehezebb időszakokban azt gondolta, talán jobb lenne visszavonulni. Soriano az egész profi pályafutását a Villarrealban töltötte, több mint négyszáz mérkőzésen játszott a klub színeiben.

OLASZORSZÁG

Juventus: Daniele Rugani és Fernando Bernardeschi játékjogát ajánlotta fel a torinói klub a Premier League-ben szereplő Wolvesnak Raúl Jiménezért cserébe. (Tuttosport)

A Juventus labdarúgócsapatát irányító Maurizio Sarri szerint a szurkolóknak nem szabad olyan színvonalú játékot várniuk a mostani időszakban, mint amit megszoktak. A szakvezető ezt az után mondta, hogy együttese hétfő este 2-0-ra legyőzte a Bolognát a koronavírus-járványt követő első bajnoki mérkőzésén. "Teljesen egyedi a mostani helyzet, nincs viszonyítási alapunk, így nagyon könnyű hibázni a fizikai felkészítésben" - jelentette ki Sarri, akinek egy mérkőzéssel többet játszott együttese jelenleg négy ponttal vezet a Lazio előtt. Hozzátette, a csapatok jelenleg nincsenek ideális erőnléti állapotban, ráadásul nyár van, emiatt a megszokottnál melegebb időben kell pályára lépniük, ami szintén nem könnyíti meg a helyzetet. "Nem várok magas színvonalú játékot, mert ilyen körülmények között a sebesség nem lesz ugyanaz. Sok meglepetésre számítok" - fogalmazott Sarri. A vezetőedző szerint a mostani időszak a következő idényre is kihatással lesz, annak ugyanis szinte pihenő nélkül fognak nekivágni. "Tizenöt nap elteltével ismét pályán leszünk, így a felkészülés biztosan nem a hagyományos lesz" - mondta a szakember, hozzátéve: csapata erőt merít azokból a kritikákból, amelyeket az Olasz Kupa döntőjének elvesztése után kapott.

Internazionale: Visszatér a Manchester Unitedhez a chilei Alexis Sánchez, miután június 30-án lejár a kölcsönszerződése, így nem marad a meghosszabbodott szezon végéig sem. (Sky Italia)

AC Milan: Az AC Milan a koronavírus-járvány miatt kitolódott futballszezon végéig meghosszabbítja Zlatan Ibrahimovic szerződését, amely jövő kedden jár le - jelentette be a milánói klub sportigazgatója, Frederic Massara. A Milan News hírportál értesülése szerint a 38 éves svéd csatár további sorsáról majd csak az augusztusi idényzárás után születik döntés. Az olasz élvonalnak, a Serie A-nak a pandémia miatt márciusban félbeszakított, majd az elmúlt hétvégén újraindított szezonjában Ibrahimovic tíz mérkőzésen szerepelt, négy gólt szerzett és egy gólpasszt adott. Az AC Milannak a kényszerszünet utáni első fellépésén viszont sérülése miatt nem állhatott együttese rendelkezésére, amely nélküle nyert 4-1-re a Lecce otthonában a 27. forduló hétfői játéknapján. A 116-szoros válogatott Ibrahimovic, aki 2010 és 2012 között már játszott a Milanban, tavaly decemberben a Los Angeles Galaxy együttesétől igazolt át régi-új csapatához. A La Gazzetta dello Sport másfél hete azt írta, a támadó Svédországban, a részben általa tulajdonolt Hammarby csapatában folytathatja pályafutását, mert konfliktusba keveredett a milánóiak ügyvezető igazgatójával, Ivan Gazidisszel. (MTI)

Életének 73. évében elhunyt Pierino Prati Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes olasz labdarúgó. A kiváló csatár hat idényt játszott a Milanban, 1968-ban gólkirály lett a bajnokságban. A következő évben együttesével megnyerte a Bajnokcsapatok Európa-kupáját (BEK) és az Ajax elleni döntőben (4-1) mesterhármast szerzett. A Milannal kétszer győzött az Olasz Kupában és szintén kétszer a Kupagyőztesek Európa-kupájában (KEK). Tagja volt az 1968-ban Európa-bajnok és az 1970-es világbajnokságon második válogatottnak. (MTI)

Fiorentina: Istenkáromlás miatt eltiltották a Fiorentina labdarúgócsapatát erősítő Martin Cacerest, valamint Giuseppe Iachini vezetőedzőt. A 98-szoros uruguayi válogatott hátvéd, valamint a vezetőedző is piros lapot kapott hétfőn a Brescia elleni bajnoki mérkőzésen (1-1), és a fegyelmi bizottság keddi ülésén azt is figyelembe vették, hogy istenkáromlás miatt büntette őket a játékvezető. Éppen ezért Iachinit egy, Cacerest pedig két mérkőzésre tiltották el - áll a liga honlapján. Olaszországban az istenkáromlás a káromkodások legsúlyosabb fajtája, és mivel a zárt kapus mérkőzéseken mindent jobban lehet hallani, a megszokottnál több büntetés várható a Serie A-ban nem megfelelő szóhasználat miatt. A firenzei játékosok közül Federico Chiesa sem játszhat szombaton a Lazio ellen, mert hétfőn megkapta ötödik sárga lapját. (MTI)

SPAL: Kivásárolta a ZTE tehetségét a Serie A-csapat – hivatalos

NÉMETORSZÁG

Bayern München: Nem akarják eladni a Paris Saint Germainnek Lucas Hernándezt, akiért tavaly nyáron 80 millió eurót fizettek az Atlético Madridnak. (Le10 Sport)

Borussia Dortmund: Mindenben megegyezett a klub Thomas Meunier-vel , akinek a szerződése a nyáron lejár a PSG-nél, így ingyen vált klubot. (Sky Sport)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz