Mégis kieshet egy csapat az NB II-ből - vállalhatja a pót-feljutó az indulást

A pályán elért eredmények alapján a Vác és a Tiszakécske kiesett az NB II-ből, de a kécskeiek számára még volt egy kiskapu, ami most úgy tűnik, bezárult.
Csakfoci Admin 2020. június 11., csütörtök 18:52
A pályán elért eredmények alapján a Vác és a Tiszakécske kiesett az NB II-ből, de a kécskeiek számára még volt egy kiskapu, ami most úgy tűnik, bezárult.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. június 11., csütörtök 18:52

Mint ismert, az MLSZ elnöksége május elején beszüntette az NB II-es és az NB III-as bajnokságot. A feljutókat és a kiesőket a tabella akkori állása szerint határozták meg, így az addig elért eredmények alapján a Vác és a Tiszakécske számít búcsúzónak. (Azért volt csak két kieső, mert a Balmazújvárost menet közben kizárták az NB II-ből).

Az NB III-ből azonban csak két csapat feljutása volt biztos, a Közép-csoportot vezető PMFC-é, valamint a Keleti csoport élén álló DEAC-é. Nyugaton ugyanis a listavezető Érd nem adott be licenckérelmet az NB II-re, így a legjobb második helyezett, Szentlőrinc kapott esélyt a feljutásra. A lőrinciek meg is kapták a licencet, de nem volt egyértelmű, hogy tudják-e vállalni a magasabb osztályban való indulást.

Információink szerint azonban mostanra eldőlt, így nagy valószínűség szerint a Szentlőrinc készen áll az NB II-re. A feltöltési szabály alapján abban az esetben, ha a Szentlőrinc nem tudta volna vállalni az NB II-es szereplést, a másodosztály legjobb kiesője, jelen esetben a Tiszakécske megtarthatta volna tagságát, így viszont a kécskeiek a következő szezonban minden bizonnyal NB III-asok lesznek. A fenti forgatókönyv akkor valósulhat meg, ha az NB II-ben az új idénytől is 20 csapat szerepel majd.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Tovább az összes átigazoláshoz