Az UEFA egyértelműsítette: Be kell fejezni a bajnokságokat és a kupákat az idényben, de...

Az UEFA kedden ismételten arra buzdította tagországait, hogy amint újra lehetségessé válik a játék, próbálják befejezni a bajnokságukat.
Dudás Gábor 2020. április 21., kedd 18:55
Az UEFA kedden ismételten arra buzdította tagországait, hogy amint újra lehetségessé válik a játék, próbálják befejezni a bajnokságukat.
Szerző: Dudás Gábor 2020. április 21., kedd 18:55

A koronavírus-járvány gyakorlatilag megbénította a sportágat a kontinensen, a nemzeti pontvadászatok és kupák, valamint a nemzetközi klubsorozatok szünetelnek, a 2020-as Eb-t pedig egy évvel elhalasztották.

Az UEFA már korábban is világossá tette, hogy szándéka szerint a bajnokságokat, kupákat be kell fejezni, nem pedig félbeszakítani és törölni, s reménykedik a Bajnokok Ligája, valamint az Európa-liga hátralévő mérkőzéseinek lebonyolításában is.

A szervezet mind az 55 tagországának képviselője részt vett az UEFA keddi videokonferenciáján. Döntések csak a végrehajtó bizottság csütörtöki ülésén várhatók, de ezúttal sem utalt semmi arra, hogy az UEFA irányt váltana, azaz továbbra is a szezon végigjátszását ajánlja. Ezzel együtt némileg megengedőbb volt a hangnem azokra az esetekre vonatkoztatva, ha esetleg mégis törölni kellene az idényt.

"A törölt bajnokságokat megvizsgáljuk, amikor elkészül az iránymutatás a nemzetközi sorozatokban való részvételt illetően" – áll az UEFA közleményében.

Belgiumban a profi liga vezetősége április elején befejezettnek nyilvánította a bajnokságot, végleges döntés azonban egyelőre nem született, mert a klubok közgyűlésének még meg kell ezt erősíteni. Igaz, ez formaságnak tűnik, mivel a 24 profi egyesület többsége – 17 – már korábban a szezon lezárását szorgalmazta. Nehezíti az újrakezdést az is, hogy Belgiumban augusztus végéig nem lehet tömegrendezvényeket tartani.

A liga vezetőségének állásfoglalása után az UEFA rosszallását fejezte ki, Aleksander Ceferin elnök az európai kupaküzdelmekből való kizárással fenyegette meg akkor a belga szövetséget. (MTI)

Olvastad már?
Csányi: "Ha június 13-ig nem tudjuk elkezdeni az NB I-et, akkor le kell zárni" - sajtótájékoztató
Az MLSZ keddi tisztújító közgyűlése után Csányi Sándor elmondta, legkésőbb június 13-ig el kell indítani a bajnokságot, ha nem sikerül, akkor arra az esetre két forgatókönyve van a szövetségnek. Csányit megkérdeztük a következő időszak "elnökségi" vállalásairól is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz