Szinte már nem telik el úgy egy hét, hogy ne hallanánk valamelyik európai topcsapat érdeklődéséről Szoboszlai Dominik kapcsán.

Mint ismert, a magyar középpályás az utóbbi hónapokban valósággal berobbant az osztrák élvonalbeli RB Salzburg felnőttcsapatába, a tavaszi szezonban már öt alkalommal is a kezdőcsapat tagja volt a bajnokságban, ezt pedig két góllal és három gólpasszal is meghálálta, továbbá a Napoli elleni Európa Liga-mérkőzés visszavágóján is a kezdő tizenegyben kapott helyet, és az olasz sztárcsapat ellen is assziszttal járult hozzá a 3-1-es bravúrgyőzelemhez.

A calcionapoli24.it portál szerint pedig nem is kellett több a nápolyi klub vezetőségének, hogy komolyan érdeklődjenek Szoboszlai leigazolása iránt, mivel Aurelio de Laurentiis elnököt is meggyőzte a szupertehetség produkciója – írja a heute.at.

Ennek kapcsán az olasz média fel is vette a kapcsolatot a magyar játékos ügynökével, aki szerint teljesen normális az európai topklubok érdeklődése, hiszen a 18 éves labdarúgó hatalmas tehetség, ám jelenleg csak a Salzburg sikereire koncentrál.

Az olaszok emlékeztetnek, hogy Szoboszlai a közelmúltban hosszabbított az osztrák csapattal, amelyhez így már 2022 nyaráig köti szerződés, ezért az eddigiektől is sokkal drágábban lehetne őt megszerezni.

Egybehangzó olasz lapértesülések szerint a magyar játékos árát 30 millió euróra becsülik Olaszországban.

Szoboszlaival kapcsolatban korábban a Juventus, az Inter, az Atalanta, a Bayern München és az Arsenal érdeklődéséről is lehetett olvasni.