Az utóbbi hónapokban, években több komoly botrány árnyékolta be a görög labdarúgó-idényt. 2014 óta például már négy alkalommal szünetelt különböző rendbontások miatt a bajnokság, de nemrég a PAOK–Olimpiakosz rangadót is el kellett halasztani, miután fejbe dobták a vendégek vezetőedzőjét, Oscar Garciát.

Március közepén aztán megint a PAOK került a címlapokra azzal, hogy a klub elnöke pisztollyal ment a pályára az AEK elleni rangadón, amiért három évre kitiltották a meccsekről, hogy aztán a múlt héten az Olimpiakosz első embere 400 ezer euróra büntesse és kényszerszabadságra küldje játékosait, akiket szerinte így is túl hosszú ideje tolerált a klubvezetés és a szurkolók is.

Mindezeket tetézi az, ami egy másik nagymúltú csapatnál, a 20-szoros bajnok Panathinaikosznál történik. A héten sztrájkba léptek ugyanis a játékosok, akik október óta nem kaptak fizetést, emiatt nem jelentek meg a csapat edzésein sem. A klub állítólag csütörtökre ígérte a tartozások rendezését. A Pana egyébként csak a görög bajnokság kilencedik helyén áll, tavaly ősz óta súlyos anyagi gondokkal küzd, és a múlt héten három pontot le is vontak az együttestől korábbi játékosa, a német Jens Wemmer felé megmaradt félmillió eurós tartozása miatt.

Hogy a bajnokságban és a csapatoknál látható káosz milyen hatással lehet majd a görög válogatottra, az ősszel kiderül, a korábbi Eb-győztes gárda többek között a magyar válogatottal is egy csoportban szerepel majd a Nemzetek Ligájában, szeptember 11-én, itthon játsszunk majd először velük, méghozzá zárt kapuk mögött.

A botrányokban érintett klubokból összesen hat játékos szerepelt legutóbb a görögök német kapitánya, Michael Skibbe keretében.