Vasárnap az Európa Liga-selejtezőbe jutásért játszott playoff-mérkőzést a Bölöni László vezette Royal Antwerpen a belga élvonalban. A csak odavágós rendszerű rájátszás döntő jelentőségű mérkőzésén a magyar edző csapata már az 1. percben hátrányba került a Charleroi házigazdájaként, sőt a vendégek a 13. percben kettőre növelték előnyüket, ám Bölöniék egy kiállításnak, és egy büntetőnek köszönhetően fordítani tudtak, és 3-2-re megnyerték a mérkőzést.

Ezzel tehát biztossá vált, hogy a Royal Anwerpen 25 év után először nemzetközi kupamérkőzést játszhat: az Európa Liga 2. selejtezőkörében csatlakoznak a mezőnyhöz, ahol a Vidihez hasonlóan biztosan kiemeltek lesznek.

Bölöni Lászlót 2017-ben nevezték ki az akkor friss feljutó antwerpeni klub vezetőedzőjévé, és első idényében 8. helyen végzett a csapattal, idén pedig már a 6. helyre vezette tanítványait.

A 66 éves romániai magyar szakember nem először ért el komoly sikert edzői karrierje során: a Sporting élén portugál bajnoki-, kupa- és szuperkupa-győzelmet is ünnepelhetett, míg a Standard Liege-nél épp a belga bajnokságot nyerte meg.