A 2016-os Eb-n “fél” Franciaországot feldúló és a 2018-as hazai vb-re is készülő orosz huligánok akcióra érdekes választ talált Igor Lebegyev orosz parlamenti képviselő.

A politikus szabályozott körülmények között elképzelhetőnek tartaná azt is, hogy sportágat kreáljanak a szervezett szurkolói verekedésekből.

Lebegyev a “draka” (oroszul a “harc”) nevet adná az új sporttágnak.

 

Mivel a szurkolóink harcosok és nem huligánok, ezekre az összecsapásokra egy új sportág keretein belül kerülhetne sor. Miért ne csinálhatnánk meg? Így a drukkerek agresszióját egy új, békésnek mondható módon vezethetnénk le és akár más országoknak, így például az angoloknak is példát mutathatnánk. Ők is eljöhetnének hozzánk, ha elfogadják a kihívást. Így például egy adott stadionban 20-20 harcos állhatna ki egymással, fegyverek, eszközök nélkül, a szabályokat pedig nyilvánossá tennénk. Oroszország akár igazi úttörője lehetne ennek az új sportnak. Ezek a srácok nem is huligánok, hanem elsősorban szurkolók, akik teljes szívükkel támogatják klubjaikat. Igaz, néha verekszenek, de csak más, hasonló riválisaik ellen, nem a békés polgárokkal, nem olyanok, mint az angol huligánok – fogalmazott a képviselő pártja gyűlésén.