Korábban már hivatalossá vált, hogy az Red Bull Salzburg 20 éves mali válogatott középpályása, Amadou Haidara a német RB Leipzighez igazolt. Mellette a 30 tétmeccsen 20 gólig jutó Munasz Dabbur a nyáron vált klubot, és a Sevillában fogja folytatni pályafutását.

A Krononen Zeitung cikke szerint az osztrák élvonalban élen álló Red Bull Salzburgnak fel kell készülni arra az eshetőségre, hogy a tavaszi idény során az alapembereiket kell pótolni, és ehhez a legmegfelelőbb megoldás lehet, ha házon belül – az utánpótlásból oldják meg a fennálló helyzetet. Mindez azt jelenti, hogy azok a fiatalok kaphatnak több lehetőséget a tavasz folyamán, akik az elmúlt időszakban kevesebbszer léptek pályára.

A lap szerint a változás egyik nagy nyertese az U21-es magyar válogatott, Szoboszlai Dominik lehet. A 18 éves középpályás tavaly télen profi szerződést kapott a Salzburg csapatától, és a felkészülést is a felnőttekkel kezdte meg.

A Salzburg első csapatában ősszel négy tétmeccsen 61 perc játéklehetőséget kapott – szemben a tartalékcsapatban, a Lieferingben kilenc mérkőzésen 764 percet volt a pályán, hat gólt rúgott és négy gólpasszt jegyzett.

Szoboszlai mellett a 20 éves, zambiai támadó, Patson Daka, valamint honfitársa, Enoc Mwepu is bizonyíthat majd a tavassszal a salzburgiaknál.

A Red Bull Salzburg játékospolitikáját tekintve előszeretettel támaszkodik a saját utánpótlásban nevelkedő, és a másodosztályban szereplő FC Liefering játékosaira, akik aztán megállják a helyüket, majd tovább tudják adni őket Nyugat-Európába.

A mértékadónak számító Transfermarkt szerint a salzburgiak tavaly nyár óta 57,5 millió euróért adott el játékosokat a nyugati topligákba. Korábban Haidaráért 18 millió eurót fizettek a lipcseiek, Djue Caleta-Car 19 millió euró ellenében igazolt a Marseillehez, Valon Berisha 7,5 millió euróért került a Lazióhoz, valamint Valentino Lazaróért 6,5 milló euróért szerződött a Dárdai Pál irányította Herthához.

A Red Bull Salzburg az osztrák élvonalbeli bajnokságban 18 forduló alatt 48 pontot szerzett, és az élen áll a tabellán, 14 ponttal megelőzve a második LASK Linzet.

Jótékonykodnak

A Red Bull Salzburg idén február 14-én, csütörtökön játssza első tétmeccsét az Európa Ligában az belga FC Bruges ellen a legjobb 32 között. Az egy héttel későbbi visszavágóra összesen 1 000 jegyet fog szétosztani a klub a tűzoltóság és a katonaság munkatársai között, akik az elmúlt hetekben részt vettek Salzburgban és a környékén a leesett hatalmas mennyiségű hó elleni küzdelemben.