A svájci Blick számolt be arról nemrég, hogy egy vírusos megbetegedés vezetett odáig, hogy Vanczák Vilmosnak tíz napot kellett eltöltenie egy svájci kórház intenzív osztályán, miután a betegség a szívműködését is veszélybe sodorta.

{div class:widget-box}{module 193}{/div}A kór magas lázat okozott és a Staphylococcus-baktériumhoz hasonlóan támadta meg szervezetét, félő volt, hogy a szívet is ostrom alá veheti – magyarázta a lapnak a Sion elnöke, Christian Constantin, hozzátéve, hogy Vanczák elmondása szerint az orvosok kvázi megmentették az életét.

{div class:widget-box}{module 191}{/div}

Nagyon beteg voltam, és igen, már az életemen is elkezdtem gondolkodni, hogy túl fiatal vagyok még, és hogy annyi mindent szeretnék még az életben elérni – mondta Vanczák az aggasztó napok kapcsán.

Azóta szerencsére Vanczák már jobban van (a betegséget sikerrel leküzdötte végül szervezete és az antibiotikum-kúra) és abban az apartmanban gyógyul, amelyet eredetileg már elhagyott volna, hiszen június elején lejárt a szerződése a klubnál, a Sion ugyanis természetesen beleegyezett abba, hogy felépüléséig maradjon. Azonban betegsége miatt nem úgy alakulnak majd a következő hetei, ahogy eredetileg tervezte.

{div class:widget-box}{module 192}{/div}

Továbbra is nagyon gyenge vagyok még, de tudom, hogy képes leszek még futballozni. (…) az Eb-t pedig a TV-ből nézem majd, a magyar válogatott szurkolója leszek. És a svájcié is – tette hozzá a 79-szeres válogatott játékos, aki annak örül, hogy így családjával több időt tölthet majd el.

Vanczák 294 mérkőzés után, klubikonként és háromszoros kupagyőztesként távozik 9 év után a Siontól, amely lehetőséget ad majd neki a Blick cikke szerint arra, hogy amint erőre kap, a klubnál edzhessen. A bekk hazatérését tervezte korábban, nem kizárt, hogy a következő szezonban már az NB I-ben játszhat a rutinos védő, akit több élvonalbeli gárda is szívesen látna.

{div class:widget-box}{module 194}{/div}