Egy hete, hazai pályán 3-1-re, ezúttal pedig idegenben és megint három gólt szerezve verte a DAC a címvédő Zilinát (Zsolnát) a szlovák élvonalban.

A felsőházi rájátszás vasárnapi rangadóján a dunaszerdahelyiek magyar góllal, Vida Kristopher találatával kerültek előnybe: a 34. percben Záhumenský élesen belőtt labdája az egyik védőn megpattantva jutott el Vidához, aki átvette azt, majd a felső sarokba lőtt.

A szünet után kettőre növelte előnyét a vendégcsapat, de a gyorsan szépítő Zsolna egy 100 százalékos ziccert elhibázva elrontotta az esélyét az egyenlítésre. Gyorsan jött a büntetés is, a 60. percben Herc már a második gólját szerezve állította vissza a kétgólos különbséget. Mihalik találata már csak a szépítésre volt elég.

A stabilan második, Marco Rossi vezette DAC-ban Vida a 69. percig volt a pályán, Mervó Bence pedig a 86. percben állt be. Kalmár Zsolt ezúttal nem játszhatott eltiltása miatt.

Négy körrel a vége előtt a Trnava (Nagyszombat) előnye hét pont a DAC előtt, így a bajnoki cím alighanem a Spartaké lesz, de a Rossi-csapatnak komoly esélye mutatkozik az ezüstéremre.

Zilina – DAC 2-3 (Mraz 50., Mihalik 68., ill. Vida K. 34., Herc 49., 59.)