Egy moszkvai bíróság ítélete szerint a hulliganizmussal vádolt orosz válogatott labdarúgók, Alekszandr Kokorin és Pavel Mamajev egyaránt bűnös az ellenük felhozott vádakban. Az ügyész még hétfőn Kokorin esetében másfél év, Mamajevében pedig egy év, öt hónap börtönbüntetést indítványozott, a bíró pedig bűnösnek találta a labdarúgókat, és helyt adott az ügyész kérésének.

A két játékos még októberben, előbb egy moszkvai étteremben, majd egy parkolóházban – Kokorin öccsével együtt – két embert megtámadott és megsebesített. Kokorin és Mamajev előbbi erőszakos tettéről videófelvétel is készült, miközben egyikük egy székkel fejen dobta az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium tisztségviselőjét, akit kórházba is kellett szállítani.

Orosz sajtóhírek szerint az, hogy a két futballista tíz és fél hónapot töltött már előzetesben, beleszámíthat a büntetésükbe. Ha jogerőssé válik az ítélet, akkor Mamajev november végén, míg Kokorin egy hónappal később szabadulhat. Ugyanakkor a futballisták védői minden bizonnyal fellebbezni fognak, az új tárgyalás pedig legkorábban is egy hónap múlva lehet esedékes, így május végéig, június elejéig még biztosan a börtönben maradnak a futballisták.

A 28 éves, 48-szoros válogatott Kokorin legutóbb a szentpétervári Zenitnél játszott (korábban Dzsudzsák Balázs csapattársa is volt a Dinamo Moszkvánál), míg a 30 éves, 15-szörös válogatott Mamajev az FK Krasznodar kötelékébe tartozott. Ezzel az üggyel azonban minden bizonnyal véget ért profi pályafutásuk.