Elképzelhető, hogy börtönbüntetéssel sújtják az indonéziai bajnokság két talán legnagyobb csillagát, a ghánai, télen a Ferencvárossal is hírbe hozott Michael Essient és az angol Carlton Cole-t.

A két labdarúgó azért bűnhődhet, mert megfelelő papírok nélkül tartózkodnak és játszanak a távol-keleti országban, a bevándorlási törvényt szegte meg csapatuk, a Persib Bandung, amikor a dokumentumok hiányában pályára küldte, azaz munkába állította őket.

A bevándolási hivatal vezetője, Maulia Purnamawati  szerint a klubnak a nélkülözhetetlen letelepedési engedélyt kellett volna kérnie, ehelyett a játékosoknak csak látogatói státuszt biztosító papírjaik vannak, ami így törvényszegést jelent.

 

A két sztárjátékos elzárással is bűnhődhet akár, de klubjuk már jelezte, hogy megpróbál minél gyorsabban megállapodásra jutni a helyi futballszövetséggel, rajta keresztül pedig az illetékes minisztériummal.

“Mindenki tudja, hogy Essien egy világklasszis és nem egy illegális bevándorló” – mondta a Persib vezetőedzője, Umuh Muctar.