Ahogy arról már beszámoltunk, nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését, és a szezon végén távozik a belga élvonalbeli Royal Excel Mouscron német vezetőedzője, Bernd Storck.

A korábbi magyar szövetségi kapitány sikerrel végezte el feladatát, simán benntartotta csapatát az első osztályban és munkájával több klub figyelmét is felkeltette.

A La Capitale című belga lap szerint elsősorban annak az FC Bruges-ét, amely javában keresi leendő vezetőedzőjét, miután az eddigi tréner, a horvát Ivan Leko távozik az idény végén. A kék-feketék első körben a bajnoki listavezető Genk edzőjét, Philippe Clementet szerették volna megszerezni, ám a csütörtöki hírek szerint erre minimális maradt csak az esély, így a jó eséllyel jövőre a BL-selejtezőben induló (legutóbb pedig csoportkörös) klub figyelme immáron Storck felé fordult.

Sőt, a lap úgy tudja, hogy konkrét egyeztetésekre is sor került, a német szakember már járt is Bruges-ben, hogy tárgyaljon esetleges szerződtetéséről.

Az 56 éves Storckot korábban a német Herthával – korábban itt is dolgozott másodedzőként – is hírbe hozták, de a tréner akkor azzal cáfolt, hogy őt nem kereste senki Berlinből.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya tavaly szeptember elején vette át a Mouscron irányítását,  amely hat forduló után pont nélkül utolsóként állt a belga bajnokságban, majd a tizenhat csapatos alapszakaszban a tizedik helyen zártak (33 mérkőzés – 13 győzelem, 8 döntetlen, 12 vereség).