A ProSport beszámolója szerint a magyar felmenőkkel rendelkező, Budapesten született és jelenleg Marosvásárhelyen élő Csáki Dániel könnyen elképzelhető, hogy magyar színekben folytathatja pályafutását.

A román sportnapilap szerint Csáki története meglepően érdekes, miután a fiatal játékost behívták a magyar U15-ös válogatottba, ahol kiválasztáson vett részt április 24. és 25. között Telkiben.

Fizikailag nagyon sokat fejlődött, a kora létére 180 centiméter magas, és a pálya közepén minden poszton bevethető. Tavaly nyáron úgy döntött, hogy az FCSB-hez igazol, még akkor is, ha a Puskás Akadémia 100 km-re volt. Szeretném, ha Romániában játszana és bevallom, kicsit frusztráló, hogy elveszítjük őt a magyarok miatt, de ha elhívták őt erre a kiválasztásra, miért ne menjen.” – mondta a lapnak Csáki felfedezője, Pop Coriolan a Marosvásárhely serdülőcsapatának edzője.

Csáki a Miercurea Ciucnál (Csíkszereda) nevelkedett, majd a Targu Mureshez (Marosvásárhely) került, tavaly nyáron pedig a bukaresti FCSB (korábbi Steaua) U15-ös csapata igazolta le.