Ahogy arról már a csakfoci.hu beszámolt, Dajka László távozása után a megüresedő Kisvárda vezetőedzői posztjára legesélyesebb jelölt, a jelenleg még a román élvonalbeli FC Hermannstadt román-magyar vezetőedzője, Miriuta László, aki a vasárnap a Dunarea Calarasi elleni (2-1) alsóházi mérkőzés végén megütött egy játékost.

Az esetet követően a Gazeta Sporturilor című lap megszólaltatta azt a hétszeres román válogatott Steliano Filipet, akit maga Miriuta ütött nyakon. A 25 éves védő teljesen ledöbbent a történteken.

Fel nem tudom fogni, hogy a korábbi edzőm ezt tette velem. Szánalmas cselekedet egy 50 éves férfitől. Azért mentem oda, hogy megfékezzem a csapattársamat bántalmazó nagyszebeni játékost (Ștefan Blănaru – a szerk.). Szemből aligha tudott volna megütni Miriuta. Remélem, hogy a fegyelmi bizottság majd megteszi a szükséges lépéseket, mert ez az eset precedenst jelenthet – mondta Filip a gsp.ro-nak.

Az incidens után a bíró, Ovidiu Hategan a lecserélt nagyszebeni csatárt, Stefan Blanarut, illetve a Calarasi edzőjét, Dan Alexát is kiállította – Miriuta pedig (egyelőre) megúszta büntetés nélkül a kirohanását.

Az NB I-be tartó edző győztes meccs végén ütött meg egy játékost – videó