A 2014-ben visszavonult, korábbi 123-szoros francia válogatott labdarúgó a belga válogatott élére az Eb után kinevezett Roberto Martínez stábjához csatlakozik. Kinevezését a belga szövetség hivatalosan is megerősítette, második számú asszisztensként segíti a csapat munkáját. A szövetségi kapitány, Martínez beszélt is új segítője feladatairól.

Rengeteg tapasztalattal lesz a segítségünkre, és természetesen rajta tartja a szemét a Premier League-ben futballozó játékosainkon, akik elég sokan vannak. Különleges egyéniség, aki egészen másként közelít az edzői szakmához, mint stábunk többi tagja. Nem volt nehéz meggyőznöm őt, hogy csatlakozzon, hiszen nagyon érdekelte ez a munka. A belga válogatottól nem idegen az intrika, de ő majd segít a csapatszellem erősítésében, és abban, hogy trófeát nyerjünk.

A korábbi francia válogatott játékos visszavonulása óta az Arsenal utánpótlásánál töltött idfőszakában belekóstolt a fiatalok képzésébe, emellett televíziós szakkommentátorként dolgozott. Henry Twitter-üzenetben reagált a kinevezésére.

Nagy megtiszteltetés a vörös ördögök pályaedzőjének lenni. Köszönettel tartozom Roberto Martíneznek és a belga szövetségnek. Nagyon fel vagyok dobva, alig várom, hogy kezdődjön a munka!

A belga válogatott szeptember elsején a spanyolokkal felkészülési mérkőzést vív Brüsszelben, majd 6-án Cipruson vendégszerepel vb-selejtezőn, Henry tehát neves ellenfél ellen debütálhat a kispadon.