Továbbra is igen kétes a megítélése Romániában Christoph Daum szövetségi kapitánynak, aki már eddig sem volt az újságírók kedvence. Az ellenszenv csak nőtt vele szemben, miután biztossá vált, hogy Románia ezúttal sem kvalifikálja magát a világbajnokságra. A Montenegrótól elszenvedett vereség után az a Gabriel Torje kritizálta őt, aki korábban játszott Daum regnálása alatt, de jelenleg nem volt tagja a keretnek. A korábbi Udinese-futballista egy furcsa sztorit is felelevenített Daum kapcsán.

Egyszer ötünknek ki kellett szállni a csapatbuszból, és meg kellett próbálnunk eltolni azt. Aztán jöttek a többiek is. Azt kérdeztem magamtól: hol vagyunk, az óvodában?

– nyilatkozta Torje.

Daumot természetesen szembesítették a történettel, amit nem is tagadott.

– Láttam egyszer egy riportot, ahol egy csoportnak kötéllel el kellett húznia egy buszt. Megcsinálták, és ezzel nagyon jó tapasztalatot szereztek, mindannyian azt érezték, hogy a lehetetlennek tűnő dolgokat is meg tudják csinálni.

A dánok elleni meccs előtt – ami egyébként döntetlen lett – arra gondoltam, hogy én is hasonlót próbálok meg a csapattal. Megkértem néhány játékost, hogy tolják el a 35 tonnás buszt, de nem sikerült nekik. Aztán megkértem a többieket, hogy segítsenek, és meg is csinálták.

Úgy éreztem, valami jó történt velük, pozitívak voltak a reakciók.

Daumtól egyébként nem állnak távol a merész csapatépítő ötletek. Egyszer még a Bayer Leverkusennél parázson és üvegszilánkokon futtatta a játékosokat. Ehhez képest egy busz eltolása nem is olyan nagy kérés.