Egyelőre igencsak ellentmondásos hírek jelentek megDavid Ginola állapotáról. A korábbi világsztár csütörtökön, egy jótékonysági focitornán lett rosszul, a hírek szerint szívroham és újraélesztés után szállították az egyik monacói kórházba. Eszméletlenül, de állítólag stabil állapotban került az intézménybe.

Később francia lapok azonban arról számoltak be, hogy rosszabbra fordult az állapota, és az agykárosodás elkerülése végett mesterséges kómába helyezték az orvosok.

Ennek megint csak ellentmondó Twitter-bejegyzés jelent meg aztán Ginola hivatalos oldalán, amelyben megnyugtatóbb hírekről számolt be a “szerző”, mondván tűző napon focizott és emiatt lett rosszul, a kórházban pedig csak vizsgálatokat végeznek el rajta. Beszámolók szerint ezt a bejegyzést azonban nem Ginola, hanem ügynöke írhatta.

A ’90-es évek egyik legismertebb és egyik legjobb francia játékosa a PSG, a Tottenham, a Newcastle, az Aston Villa és az Everton csapatánál is megfordult, francia bajnok, kétszeres francia kupagyőztes és egyszer az angol Ligakupát is megnyerte a Spursszel, amelynél az év legjobbja is volt 1998-ban. Hazája címeres mezét 17-szer viselhette.

1996-ban, a Newcastle színeiben a Ferencváros elleni UEFA-kupa párharcban is szerepet kapott, a első, budapesti meccsen (3-2-re nyert a Fradi) még csak csereként, a visszavágón viszont már kezdőként volt végig a pályán, és a 4-0-s angol sikert hoz találkozó 66. percében nagy gólt lőtt Szeiler kapujába.