Az utóbbi két évben a Barcelona utánpótlásában pallérozódó magyar középpályás, Tajti Mátyás a Facebookon írt hosszabban arról, miért hagyja ott a katalánokat. Íme:

“Szeretnék reagálni azokra a hírekre miszerint engem kirúgtak, egy újság szerint egyenesen kivágtak a Barcelonától, ami nem igaz, de hat ettől az újságtól mást nem is lehet várni, mivel eddig is csak negatívumokat írtak rólam.

A válogatottbeli teljesítményem miatt sok csapattól jött megkeresés, volt olyan egyesület is, akik egyből a felnőtt csapatnak szerettek volna vinni. Ezek után komolyan elgondolkoztunk azon, hogy mi legyen. Még egy év maradt a szerződésemből és a következő évben megint az U19-es csapatba játszottam volna, ahogy mindegyik 1998-as születésű csapattársam. Nem szerettem volna tovább az U19-ben játszani, ezért úgy döntöttem, hogy itt az ideje a távozásnak és új kihívásokat keresni. Leültünk beszélni a vezetőkkel és kértük, hogy engedjenek el ,mert tovább szeretnék lépni. Hosszas tárgyalások után végül sikerült elérnünk, hogy elengedjenek, aminek nagyon örülök.

Így már nem vagyok a Barcelona játékosa,

de egy pillanatig sem bánom, hogy 2 évvel ezelőtt oda igazoltam. 2 nagyon nehéz év áll mögöttem, nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettem volna, ami nem is akkora baj, mert rengeteget tudtam az egészből tanulni és mentálisan megerősödtem.


Nyerj pénzt a német és az angol válogatottal: fogadj remek szorzókkal – kattints!


Most itt az ideje a váltásnak és várom már nagyon az új kihívást. A jövőmmel kapcsolatban pedig hamarosan jelenkezem.

Ezzel a képpel szeretnék búcsúzni a Barcától és a csapattól. Sosem fogom ezt a két évet elfeledni” – írta az utánpótlás-válogatott játékos.