Mint arról keddi külföldi focikörképünkben beszámoltunk, a Barcelona és a PSG szinte egy időpontra hirdetett meg sajtótájékoztatót, így a nemzetközi sajtó azonnal tudni vélte, hogy Neymar klubváltásáról lehet szó, sőr, akár be is jelentheti mindkét fél a brazil Párizsba igazolását.

Ehelyett a katalánok az MU elleni felkészülési meccsről beszéltek javarészt, a PSG-nél pedig szinte azonnal leszögezték, hogy Unai Emery nem akar és nem is fog a brazilról nyilatkozni.

Végül mindkét félnél téma lett a klasszis támadó. Barcelonai csapattársa, Gerard Piqué például finomított, a napokban az egyik közösségi oldalon, egy közös fotó kíséretében tett kijelentését, miszerint Neymar “marad” a klubnál.

Az a felvétel egy nyugodt pillanatban készült, nem tekinthető hivatalos közleménynek, inkább csak az én vágyaimat tükrözte, mivel szeretném, ha maradna a csapatnál, de ugyanígy vannak ezzel a csapattársak is. Neymar tele van kétségekkel, 25 évesen át kell gondolnia a helyzetét. Ő egy fantasztikus tehetség. Azzal viszont tisztában kell lennie, hogy a francia bajnokság azért nem olyan, mint a spanyol – idézi a Marca a világbajnok védőt.

Eközben a PSG spanyol / baszk trénere kitérő válasszal szolgált, amikor a brazilról kérdezték.

Neymar? Az én dolgom az, hogy a jelenről beszéljek, a jelenlegi csapatról, a felkészülésről és nem másról. Annyit mondhatok, hogy minden rendben zajlik a klubnál, nagy ambíciókkal várjuk a következő idényt, keményen és elhivatottan dolgozunk, és úgy készülünk, hogy remek szezonunk lesz majd – nyilatkozta.