– Azokat tartom drágának, akik egy bizonyos minőség nélkül kerülnek egy bizonyos szintre, de nem hiszem, hogy 200 millió font sok lenne Neymarért. A világ egyik legjobb játékosává vált, kereskedelmi szempontból nagyon értékes, és a PSG-nél bizonyára átgondolták ezeket – nyilatkozta a portugál szakvezető.

Az FC Barcelona szerdán hivatalosan megerősítette, hogy brazil csatára távozni szeretne, mivel van egy olyan klub, amely kifizetné a 2021 nyaráig szóló szerződésében szereplő 222 millió eurós (67,7 milliárd forintos) kivásárlási árat. Később ezt az összeget nem a PSG, hanem a játékos képviseletében az ügyvédei fizették ki. Este a francia klub hivatalosan is bejelentette a megszerzését, 5 évre ír alá. Mourinho hozzátette, a probléma szerinte nem az összeggel, hanem az átigazolás következményeivel van.

Mostantól több 100 millió fontos játékos lesz, több 80 milliós, és még több 60 milliós. Azt hiszem, ez az igazi probléma

– tette hozzá. A nem hivatalos átigazolási csúcsot egyelőre éppen Mourinho klubja, a Manchester United tartja, amely tavaly nyáron 105 millió euróért szerezte meg a francia Paul Pogbát a Juventustól.
– Amikor kifizettük érte ezt az összeget, akkor is azt mondtam, hogy nem volt drága – fogalmazott Mourinho.