Több mint 300 sérült Katalóniában

16 óra 15 perckor veszi kezdetét a Barcelona és a Las Palmas spanyol bajnokija, de hihetetlen látványt nyújt majd a mérkőzésen az üres Camp Nou.

A gránátvörös-kékek nem sokkal 16 óra előtt ugyanis bejelentették, hogy nem engednek be nézőket a találkozóta, zárt kapuk mögött rendezik meg a mérkőzést.

Ez lehet a Barca sorsa a független Katalóniában – a Bundesliga vagy a PL is szóba jöhet

A klub közleménye szerint a vezetők mélységesen elítélik a szerte Katalóniában, a függetlenségi népszavazás során történteket – a betiltott voksolás közben több szavazóhelyiséget megrohamozott a spanyol rendőrség, több mint 300-an megsérültek már az összecsapásokban –, miközben a katalán polgárok csak alapvető jogaikat próbálták meg gyakorolni, így úgy döntöttek, hogy tiltakozásképpen (azért is, mert a szövetség a kérésük ellenére sem járult hozzá a találkozó elhalasztásához) nem mehetnek be szurkolók a mérkőzésre.

 

Piqué már szavazott

Ahogy arról már beszámoltunk “Ki Mit Oszt?” nevet viselő rovatunkban, a katalánok védője, Gerard Piqué is leadta már voksát: “Én már szavaztam, együtt megállíthatatlanul védhetjük meg a demokráciát” – írta az Instagramon.

Ja he votat. Junts som imparables defensant la democràcia.

Gerard Piqué (@3gerardpique) által megosztott bejegyzés,