Hidi Patrikot lábközépcsont-törése miatt kéthónapos kihagyás hátráltatta az őszi szezonban. Azóta tökéletesen felépült, de elsősorban csak csereként számítottak rá, és nincs is könnyű helyzetben, a Real Oviedo ugyanis remekel a spanyol második vonalban.

– Több mint egy hónapja már játszottam, igaz, csak pár perceket kaptam – kezdte Hidi az M4-nek. – A csapatnak elég jól megy, amióta visszatértem ötből öt meccset nyertünk, és már harmadikok vagyunk a tabellán.

Most ez a legfontosabb, én pedig dolgozom azért, hogy visszakerüljek a kezdőbe. Nagyon kiegyenlített az egész mezőny. Ugyanolyan erősségű csapatokból áll a tabella eleje, csak apróságokon múlik, ki nyeri a meccset. Nem nagyon szokott ilyen ötös győzelmi széria lenni, mint ami most nekünk van.

A középpályás arról is beszélt, mennyire volt megterhelő számára a felépülés.

– Ez volt az első komolyabb sérülésem. Az eleje tényleg nehéz volt, csak feküdni tudtam, úgyhogy voltak kemény időszakok. De mindenki sokat biztatott, meglátogattak a társak, ami sok erőt adott.

Hidi azt is elárulta, Spanyolországban nem nagyon foglalkoztak azzal, hogy egy bajnoki cím megszerzése után érkezett a csapathoz.

Nem nagyon tudta senki, honnan jöttem, milyen eredményeim voltak. Ezzel nem foglalkozott senki, csak az itteni teljesítményem számít.

Reméli, ez egyre jobb lesz, így Georges Leekens is kíváncsi lesz a játékára.

– Minden játékosnak az a vágya, hogy bekerüljön a válogatottba, nekem is. Azon dolgozom, hogy minél többet játsszam, és akkor a mester meg fog nézni.