Amint arról beszámoltunk, óriási botrány volt Sallai Rolandék bajnokiján, az AEL Limasszol-APOEL ciprusi bajnokin, amelyet a szurkolók rendzavarása és pályára szaladása miatt többször is félbe kellett szakítani. Az összecsapáson egy labdaszedő fiú meg is sérült, amikor megdobták füstbombával. Sallai a pfla.hu-nak nyilatkozott a történtekről.

Először kerültem ilyen helyzetbe egy mérkőzésen, nem volt épp felemelő érzés, bevallom, kicsit féltem a pályán. Remélem, többször nem kell átélnem hasonlót, mert a társaimon is láttam, hogy érzékenyen érintették őket a történtek.

Sallai arról is beszélt, mit tanult leginkább a tavalyi, Serie A-ban töltött idényéből.

– Komoly taktikai képzettséget, Olaszországban rengeteget fejlődtem ezen a téren. De talán a  legfontosabb, amit megtanultam, hogy az ember a pályán és a pályán kívül is álljon ki magáért, ne bújjon el a problémák elől, hanem oldja meg őket, mutassa meg a karakterét.

Az idei idényben a Real Madrid és a Tottenham ellen is pályára léphetett a Bajnokok Ligájában. És meglepő módon, inkább az angolok ellen volt nehezebb dolga.

Más stílust képvisel a két együttes, én azt mondom, számomra a Tottenham ellen volt nehezebb futballozni. A Real inkább olyan csapat, amelyik engedi játszani a másikat, de ha nála van a labda, akkor életveszélyes.

A Spurs viszont nem hagyja kibontakozni az ellenfelét, remekül kontráznak, rengeteget futnak, és az erőnlétük is hibátlan – egyszóval borzasztóan kellemetlen ellenfél.

Sallai azt is elmondta, hogy miben segítette őt egyre inkább a BL-tapasztalat.

– Az első pár meccshez képest a vége felé már sokkal felszabadultabb voltam (a Bajnokok Ligájában), jobban átláttam a játékot, nem „görcsöltem rá” annyira egy adott szituációra, mint például az első két mérkőzésen. Noha éreztem, hogy a világ legjobb játékosai ellen futballozunk, az is világossá vált számomra: soha nem szabad úgy kimennünk a pályára, hogy félünk a másiktól, bíznunk kell önmagunkban, és akkor nem lehet komoly probléma.