Asmir Suljic 2018 nyarán távozott Magyarországról, miután az Újpest és a Vidi színeiben összesen 108 NB I-es mérkőzésen 9 gólt és 35 gólpasszt jegyzett. Az időközben magyar állampolgárságot kapó bosnyák szélső klub- és országváltása viharosra sikerült: tavasszal az akkori Videoton második csapatához került, majd új klubjával, a Wisla Krakkóval szerződést bontott, ugyanis a csőd szélén álló csapat nem tudta végül megadni azt a fizetést a támadónak, amiben előzetesen megállapodtak.

Suljic a zűrzavaros hónapok után a 6-szoros szlovén bajnok Olimpija Ljubljana kötelékében találta meg számításait: a helyi élvonalban idén 30-szor lépett pályára, és 4 gól mellett 12 gólpassz volt a mérlege. Könnyen lehet, hogy ezek a számok érhetnek újabb lengyel szerződést, ugyanis a futbol.pl értesülései szerint egyre komolyabb érdeklődést mutat a Nagy Dominiket is foglalkoztató 13-szoros bajnok Legia Warszawa, és az élvonalban 3. helyen álló Lechia Gdansk Suljic irányába.

A portál hozzáteszi, a magyar válogatottságban reménykedő játékost télen a Stefan Scsepovicsot szerződtető Jagiellonia is megkörnyékezte, míg 2015-ben a Lech Poznan szállt sikertelenül harcba Suljic leigazolásáért. Megemlítik azt is, hogy egyelőre ismeretlen orosz, német és belga csapat is az érdeklődők sorát gyarapítja, de a Legia edzője, Aleksandar Vukovics az unokatestvére, ez pedig minden bizonnyal a fővárosi csapat felé billentheti a mérleg nyelvét.

A lengyel sajtóhírrel egybevág a szlovén nogomania.com értesülése is, szerintük ugyanis Suljic már jelezte az Olimpija vezetőségének távozási szándékát.

Suljic magyar válogatott akar lenni: “Remélem, eszükbe jutok majd” – itt az MLSZ álláspontja