Egybehangzó sajtóértesülések szerint ismét műtéti beavatkozáson esett át a kedden 34. születésnapját ünneplő ötszörös aranylabdás portugál klasszis, Cristiano Ronaldo édesanyja, Dolores Aveiro, aki ismét mellrákkal küzd.

A 64 éves édesanya csütörtökön egy portugál tévéállomásnak egy interjúban elismerte a betegségét, részleteket nem osztott meg, azt sem árulta el, mikor volt az operáció.

Madridban megműtötték a másik mellemet, sugárkezelést kaptam, most az életemért küzdök – mondta Dolores Aveiro, aki tizenkét évvel ezelőtt, 2007 nyarán legyőzte a gyilkos kórt: akkor eltávolítottak egy csomót az asszony jobb melléből, a másikban viszont most találtak daganatot.

Ronaldo az akkori beavatkozás után 100 ezer fontot (36,4 millió forintot) adományozott a kórháznak, amit a Rákellenes Küzdelem igazgatója, Isabel Aguiar megerősített.

Ez volt az első adomány, amit nekünk adott. Vártuk, mert elmondta nekünk az előző év végén, hogy lépéseket fog tenni ezzel kapcsolatban. Egy kisebb központot fogunk építeni a Központi Kórház kertjében, hogy támogassuk a rákos betegeket – árulta el az igazgató.

Ronaldo közeli barátja úgy véli, hálával tartozik az orvosoknak, hogy megmentették akkor az édesanyját.

Cristiano örökké hálás lesz az orvosoknak, és a nővéreknek, akik megmentették az édesanyja életét. Meg akarta mutatni, hogy mennyire értékeli azt, amit az édesanyjáért tettek –