A román szövetség (FRF) honlapjának hétfői beszámolója szerint Razvan Burleanu elnök kérésére a technikai bizottság megvitatta a nemzeti csapat helyzetét, az ülés végén pedig a testület tagjainak többsége az edző távozására szavazott.

Ezután Burleanu megerősítette, hogy megkezdi a tárgyalásokat a német szakvezetővel a szerződése felbontásáról. Az új kapitány személyére szintén a technikai bizottság tesz majd javaslatot.

Christoph Daum tavaly júliusban vette át a csapatot, de a jövő évi világbajnokság selejtezősorozatában gyengén szerepelnek, két győzelem és három döntetlen mellett háromszor veszítettek, így már nincs esélyük a vb-részvétel kiharcolására.

A tapasztalt német edző munkáját a sajtó és a szurkolók szinte folyamatosan kritizálták, ennek ellenére a szövetség augusztus elején még megerősítette a posztján.

A click.ro szerint három jelölt van a kapitányi posztra: Cosmin Contra, aki jelenleg a Dinamo Bukarestet irányítja, de volt a Getafe edzője is, Dan Petrescu, aki a CFR Kolozsvárt vezeti, korábban a Dinamo Moszkvánál is dolgozott, illetve Walter Zenga, aki a Sampdoria és a Palermo trénere is volt, legutóbb a Wolverhamptonnál tevékenykedett.
(mti/csakfoci)