Körülbelül 50 maszkos huligán támadt a Sporting játékosaira, edzőire és stábtagjaira kedden. A „drukkerek” betörtek a csapat edzőközpontjába, egészen az öltözőig jutottak, ahol ütötték-rúgták az ott lévőket. Rui Patrício, William Carvalho, Bas Dost, Marcos Acuna és Rodrigo Battaglia is megsérült többek között, de a hírek szerint Jorge Jesus edző sem úszta meg, sőt, a fizioterapeutára és az asszisztensére is rátámadtak.

Az öltözőt pedig (a fenti képen látszik a legjobban) szétzúzták.

Sporting-balhé: az okok

A Sportingnál először akkor volt balhé, amikor az elnök az Atlético Madrid elleni EL-kiesés után 19 játékosát is felfüggesztette, amiért elégedetlen volt azok hozzáállásával. A hírek szerint a napokban az edzőt is megbüntette a vezetés. Így nemcsak a szurkolók és a csapat, hanem a vezetőség és a csapat között is konfliktus van. A mostani balhé elsősorban azért robbanhatott ki, mert a Sporting lemaradt a BL-t jelentő második helyről a bajnokságban.

Az együttes egyébként vasárnap kupadöntőt játszana a Deportivo Aves ellen.

Újjáépíthetik a csapatot

Portugál lapok úgy tudják, a támadás után a legtöbb játékos és a stáb is azt tervezi, hogy elhagyja a klubot. Vélhetően alaposan újjá kell majd építeni a lisszaboni egyesületet.