A football-italia.net hasábjain nyilatkozott a Napoli kulcsembere, a szlovák Marek Hamsík arról, mit vár csapatától a szezonban.

Alig várjuk az első bajnokit, hosszú felkészülésen vagyunk túl, de remek formában van a csapat. Jó lesz újra Serie A-meccset játszani. Nagyon nagy céljaink vannak a szezonban, a Napolinak mindig arra kell törekednie, hogy a legjobb legyen, igyekszünk túlszárnyalni az előző évek eredményeit. Senki sem mehet biztosra ellenünk, a Napoli él és nagyon elszánt. Már ismerjük Maurizio Sarri elképzeléseit, és hiszem, hogy tudunk még fejlődni.

Hamsík arról is beszélt, milyen hatással lehet a csapatra a kulcsember, Gonzalo Higuaín távozása, és milyen érzés lesz ellene pályára lépni.

Tudom, hogy a szurkolóknak hatalmas csalódás volt, hogy elvesztettünk egy olyan klasszist, mint Higuaín, de a csapat bizonyítani fogja, hogy nélküle is nagyon jók vagyunk, és ugyanolyan eredményes futballt fogunk játszani, mint az előző szezonban. Különleges lesz a Juventus stadionjában, Higuaín ellen pályára lépni, ad egy kis pikantériát a meccsnek.

Hamsík nem titkolta, bajnoki címre, és kiemelkedő BL-szereplésre törnek az idényben.

Nagyon jól érzem itt magam, már a 10. évemet töltöm Nápolyban. A bajnoki címről álmodom, karomon a csapatkapitányi karszalaggal, és hiszem, hogy együtt elérhetjük ezt az ámot. A Bajnokok Ligájában is nagy dolgokra lehetünk képesek, nagyszerű csapatunk van, nem másodhegedűsök akarunk lenni.