Massimiliano Allegri kritikusan fogalmazott a videóbíró technológiával kapcsolatban, miután hétvégén 2-2-s döntetlent játszottak az Atalanta vendégeként. A torinói csapat már 2-0-ra is vezetett, ám a hazaiak ki tudtak egyenlíteni. 2-1-s állásnál a Juventus ugyan megszerezte harmadik gólját, azt a bíró érvénytelenítette, miután a felvételek után kiderült, hogy a svájci Lichtsteiner korábban szabálytalankodott egyik ellenfelével szemben.

– Szerintem ezt a technológiát csak objektív eseteknél kellene használni. Amikor el kell dönteni, hogy a labda bent volt-e vagy sem, les helyzet állt fent vagy nem, illetve, hogy a tizenhatoson kívül vagy belül történt a szabálytalanság – idézi a trénert a football-italia.net.

A szakvezető arra is kitért, hogy amennyiben minden kétes szituációt vissza fognak nézni a játékvezetők, úgy márciusban maratoni találkozókat rendeznek majd.

– Ha a videóbírót továbbra is minden kétes esetnél használni fogják, akkor készüljünk fel arra, hogy márciusban, amikor minden pont döntő lesz egy meccs majd 3-4 óráig fog tartani.

Allegri hozzátette, hogyha sürgősen nem változtatnak a videóbíró felhasználási technikáin, akkor az európai foci könnyen a baseball sorsára juthat.

Úgy fogjuk végezni, mint Amerikában a baseball, ahol a folyamatosak a ráadások, mi pedig csak ülünk, esszük a mogyorót, amíg a meccsek véget nem érnek éjfélkor.

A Juventus a hétvégi botlásának köszönhetően már csak második az olasz pontvadászatban a 100%-os Napoli mögött.