Gianluca Vialli igazi ikonnak számít az olasz labdarúgásban: a Sampdoriával és a Juventusszal bajnok lett, a torinói klub színeiben pedig 1996-ban a Bajnokok Ligája trófeáját is elhódította. Az irigylésre méltó pályafutását Angliában a Chelsea-nél fejezte be – ott KEK-et és FA-kupát is nyert többek között.

A jelenleg 54 éves Vialli szörnyű titokról rántotta le a leplet, ezzel számtalan rajongóját megdöbbentve: bevallotta, hogy egy éve küzd rákos megbetegedésével.

Egy év telt el és most úgy érzem, újra az a “szörnyeteg” vagyok fizikálisan, aki voltam. De nem tudom még, hogyan ér véget ez a mérkőzés számomra. Engem mindenki sportemberként ismert, szégyelltem, hogy ilyen gyenge lettem, igyekeztem eltitkolni ezt az egészet. Pulóvert is húztam a trikóm alá, hogy ugyanolyannak lássanak, mint korábban

– mondta a korábbi csatár, aki hosszú kemoterápiás kezelést is kapott, ennek is köszönhetően már javult az állapota.

Igyekeztem pozitívan gondolkodni, hogy én jöhessek ki győztesen ebből az egészből. Remélem, a történetem inspirálóan hat majd mindenkire, aki hasonlóan nehéz helyzetbe kerül – tette hozzá Vialli a Corriere della Serrának nyilatkozva.