Hosszabb anyagot közölt az olasz Fox Sports Szoboszlai Dominikról, hogy az olvasók közelebbről is megismerhessék a magyar labdarúgót, aki iránt korábbi sajtóhírek szerint a Juventus és az Inter is érdeklődik.  „Aranyat birtokol a Salzburg” címmel kezdi a beszámolót a lap, amely bevezetőjében tréfásan kitér arra, hogy honfitársunk vezetéknevének a kiejtése okozhat némi problémát a taljánok számára.

Szobo-mi??? Ha a vezetékneve ijesztő, a szülővárosának a nevével még inkább lehet terrorizálni: Székesfehérvár – kezdi az olaszok számára vicces nyelvtörővel a portál.

A Fox Sports ezután lépcsőfokonként haladva sorra veszi a legtehetségesebb magyar játékos pályafutásának állomásait az édesapja által alapított Főnix Gold SE-től kezdve az MTK Budapest és a Videoton utánpótlásán keresztül egészen a Salzburg akadémiájáig, ahová 2017 márciusában került.

A cikk megjegyzi, Szoboszlai április elején debütált az U18-as csapatban, az első gólját pedig május 20-án lőtte a Burgenland elleni találkozón, majd a 2017-18-as szezonban az U19-es csapat és az osztrák másodosztályú Liefering között ingázott. A lap kiemeli, Szoboszlai már az osztrák első osztályú RB Salzburgban is bemutatkozott, sőt a szeptemberi kupameccsen be is talált a felnőttek között, napokkal ezelőtt pedig profi szerződést kapott.

Fotó: www.mlsz.hu

Nem felejtik el megemlíteni a magyar labdarúgóval kapcsolatban, hogy a The Guardian 2017-ben összeállított egy listát, amin Európa 60 legígéretesebb tehetsége kapott helyet, köztük az akkor 16 éves Szoboszlaival, akit Toni Krooshoz hasonlítottak.

Mindkét lábbal kiváló a labdaérzéke, pontosan passzol, és nagyon magas a játékintelligenciája – írta róla akkoriban a brit lap.

A középpályással kapcsolatban végül a Fox Sports hozzáteszi, ha továbbra is ilyen ütemben fejlődik, a legjobb európai klubokhoz kerülhet.„Ki tudja? Tavaly májusban például már a Juventus és az Inter és érdeklődött a magyarok legfényesebb kincse után” – zárja összefoglaló cikkét az olasz lap.