A játékvezetőt segítő technológiát bevetették tavaly az oroszországi világbajnokságon és a Bajnokok Ligája idei egyenes kieséses szakaszában, valamint használják majd a pénteken rajtoló női világbajnokságon Franciaországban és az angol Premier League következő idényében is.

A Nemzetek Ligája elődöntőjében a házigazda portugálok a svájciakkal csapnak össze szerdán Portóban, a másik ágon a tavaly vb-elődöntős angolok a hollandokkal találkoznak csütörtökön Guimaraesben. A bronzmérkőzést és a döntőt vasárnap játsszák.

Az UEFA korábban egyeztetett a négy résztvevő válogatott szövetségi kapitányával a videobírós rendszerről, s az angolok szakvezetője, Gareth Southgate üdvözölte az alkalmazását.

Sohasem lesz olyan rendszer, amely százszázalékosan kizárja a hibákat, de a kulcsfontosságú helyzetek nagy részében helyes döntés született a segítségével” – mondta.

A holland kapitány, Ronald Koeman úgy véli, még van hova fejlődnie a technológiának, de ő is pozitívan áll a használatához.

A VAR nagy segítség a labdarúgás igazságosabbá tételéhez, és ahhoz, hogy a legtöbb hibát ki tudják küszöbölni” – fogalmazott. (MTI)