Nemzetek Ligája, kedd

A hollandok elleni nagy pofont (0-3) követően jóval összeszedettebb volt a német válogatott és egy kezezés után megítélt büntetőt (Kroos némi szerencsével, de belőtte – előtte a franciák azért erősen vitatták a Mazic-ítélet jogosságát) követően vezetett is a Stade de France-ban. A világbajnok Franciaország nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de csak a második félidőben játszott jól a Deschamps-csapat, az első játékrészben inkább az történt a pályán, amit a Nationalelf akart.

A fordulás után aztán Griezmann egy ragyogó fejessel egalizált, majd jött a 80. perc és az Atlético-támadó duplázása, illetve győztes 11-ese, amelyet megelőzően, a visszajátszások szerint Matuidi sokkal inkább rálépett Hummels lábára, mintsem a védő szabálytalankodott volna. Így fordított és győzött 2-1-re – azért nem érdemtelenül, sőt – a francia válogatott, amely harmadik meccsén második sikerét aratva közel jár a Nemzetek Ligája A-divíziójának 1. csoportja megnyeréséhez, míg a gödörben lévő németek a kiesés szélére kerültek.

Nemzetek Ligája, A-divízió, 1. csoport:

Franciaország – Németország 2-1 (Griezmann 62., 80. – 11-esből, ill. Kroos 14. – 11-esből)

A csoport állása: 1. Franciaország 7 pont / 3 meccs, 2. Hollandia 3/2, 3. Németország 1/3

A további keddi eredmények:

B-divízió:

1. csoport: Ukrajna – Csehország 1-0 (Malinovsky 43.) – Ukrajna már feljutott

4. csoport: Írország – Wales 0-1 (Wilson 58.)

C-divízió:

3. csoport: Norvégia – Bulgária 1-0 (Elyounoussi 41.)

3. csoport: Szlovénia – Ciprus 1-1 (Skubic 83., ill. Papoulis 37.)  – piros lap: Ilicic (90.), ill. Kastanos (66.), Dimitrious (96.)

D-divízió:

1. csoport: Kazahsztán – Andorra 4-0 (Seidahmet 21., Turisbek 39., Gomes 61. – öngól, Murtazajev 74.) – piros lap: Alaez (Andorra, 64.)

1. csoport: Lettország – Grúzia 0-3 (Kankava 8., Gvilia 29., Chakvetadze 61.)

4. csoport: Örményország – Macedónia 4-0 (Pizzelli 12., Movsisyan 67., Hazariyan 81., Mkhitaryan 94.) – piros lap: Elmas (Macedónia, 93.)

4. csoport: Gibraltár – Liechtenstein 2-1 Cabrera 61., Chipolina 66., ill. Salanovic 15.)


Felkészülési mérkőzések

Mindeközben tétnélküli meccsen találkozott Brazília és Argentína, már ha a labdarúgás történetének egyik legnagyobb rangadójáról lehet ilyet mondani…egészen a 93. percig 0-0-ra álltak a felek egy olyan mérkőzésen, amelyen mindkét kapu többször is veszélybe került.

A lefújás előtt nem sokkal aztán jött Miranda, aki egy Neymar-szöglet után megelőzte a rövid saroknál a kapust és az argentin hálóba fejelt, eldöntve a Szaúd-Arábiában – Messi nélkül – megrendezett presztízstalálkozót.

Amilyet Brüsszelben is játszottak: Belgium és Hollandia Mertens bombagóljának, illetve Groeneveld találatának köszönhetően 1-1-re végzett egymással.