Remekül szerepel az utóbbi hetekben a Megyeri Balázst és Pintér Ádámot is foglalkoztató, Bundesliga 2-es Greuther Fürth Radoki János vezetésével. A múlt hétvégi, listavezető Stuttgart elleni sikerrel (1-0) már hét meccse tart a csapat veretlenségi sorozata.

 

A feljutást jelentő első két helytől és a playoff-ot érő harmadik pozíciótól ugyan messze van a gárda (14, 13, illetve 11 pont), de hatodik helyével máris jelentősen előrelépett. Nem véletlenül elégedett tehát a klubvezetés a szezon közben, egyelőre az idény végéig kinevezett Radoki Jánossal. A magyar szakember a nordbayern.de cikke szerint hamarosan új szerződést kaphat klubjától.

 

Munkáját dicsérte a Fürth elnöke, Helmut Hack is.

Egyértelmű, hogy nagyon elégedettek vagyunk az edzővel. Minden téren hozta azt, amit elvártunk, sikeresen irányítja a csapatot. Ez jó jel a jövőre nézve is – mondta a klubvezető, utalva arra, hogy hosszabb távon is számítana is korábbi magyar válogatott kerettag játékosra.

Maga Radoki is utalt esetleges hosszabbítására a cikk szerint.

Elégedett vagyok a mostani helyzettel és a játékoskerettel, de majd meg kell néznünk, mely játékosok maradnak, ezt is tisztázzuk majd a tárgyalások során.

A tréner évtizedek óta Németországban él és dolgozik, korábban pedig az Augsburg, az Ulm és a Fürth játékosa is volt többek között. Edzőként elsősorban a fiatalokkal dolgozott, a harmadosztályú Heidenheimnél pedig erőnléti tréner is volt. 2013 óta munkálkodott a Greuther Fürth utánpótlásában, majd november végén nevezték ki vezetőedzőnek.