Már a Frankfurt-Leipzig német bajnoki felvezetése sem volt mindennapi. A hazaiak drukkerei számtalan molinón üzentek a német szövetségnek, a szurkolók a hétfői meccsidőpont miatt akadtak ki, ami szerintük kizárólag gazdasági érdekeket szolgál, de nincs tekintettel a fanatikusokra. A szurkolók folyamatos fütyüléssel nyilvánították ki nemtetszésüket, sokan a lelátórész előtt álltak, de végig kontrollált volt a tiltakozás. A kezdés azért így is csúszott néhány percet.

Ami a meccset illeti: Augustin góljával hamar előnybe kerültek a Gulácsi Péterrel felálló lipcseiek, de Chandler és Boateng négy perc alatt fordított. 2-1-nél úgy tűnt, a Leipzig 11-eshez jut, de a videóbírózás után kiderült, hogy bár tényleg szabálytalankodtak a Leipzig labdarúgója ellen, ő már lesről jött vissza. A játékrész végén Hasebe és Keita még összeveszett egymással, így a két csapat játékosai egymásnak estek, de aztán lehiggadtak a felek.

A második félidő sem tudott azonban időben elkezdődni, ekkor ugyanis a Frankfurt szurkolói teniszlabdák százait és wc-papírcsíkokat dobáltak Gulácsi kapuja elé,  hosszú percek kellettek, mire tisztává tették a gyepet. Ebben a 45 percben voltak kemény szabálytalanságok, és néhány nagyobb helyzet is, gól azonban nem, így a Frankfurt nyert, feljött a tabella harmadik (!) helyére, a Leipzig pedig az ötödikre csúszott. A magyar kapus végig a pályán volt.

TABELLA: ÍGY ÁLL A BUNDESLIGA

A meccs előtti tüntetés

A szünetben is volt, mit nézni

 

A gólok