Lassan eljön az ideje annak, hogy a szezon végén lejáró szerződésű játékosokkal tárgyalásba kezdjenek klubjaik, januártól ugyanis már az esetleges kérők is megtehetik nekik ajánlataikat.

A Fichajes nevű spanyol portál a német Bundesliga azon futballistáiból rakott össze egy álomcsapatot, akik a jövő nyáron, a jelenlegi állás szerint szabadügynökké válnak, azaz átigazolási díj kifizetése nélkül szerződtethetőek lesznek.

A nem mindennapi gárdában igen neves játékosok kaptak helyet, elég ha csak a holland Arjen Robben vagy a francia Franck Ribéry (mindkettő Bayern) nevét említjük, de a Hertha kapusa (a tizenegy papíron legértékesebb futballistája), Thomas Kraft, a Schalke kölcsönben Sevillában szereplő középpályása, Johannes Geis, vagy Jakub Blaszczykowski, a Wolfsburg lengyel válogatott szélsője is igen komoly nívót képvisel. Ebben a névsorban szerepel Szalai Ádám is, mint ajánlott játékosé, aki az álomcsapat középcsatára, és akit mint volt Real Madrid-futballistát is kiemelnek.

Szalai 2017-ben hosszabbított szerződést a Hoffenheimmel, de egyelőre nem toldották meg 2019 nyarán lejáró kontraktusát. A 30 éves támadó 4 gólnál jár már az idei Bundesliga-szezonban.