Szalai Ádám augusztus 19. után másodszor volt kezdő a Bundesligában és a Hoffenheim magyar válogatott támadója remek szépítő góllal vétette észre magát a Leverkusen elleni, 4-1-re elveszített bajnokin.

A légiós az eredmény miatt azonban nem nyilatkozott elégedetten és saját produkciójától sem “ájult el”.

Jól alakult a részemről a történet, de mivel keserű vereséget szenvedtünk el, nehéz bármi pozitívumot is mondani. A meccs elején még jó érzések voltak bennem, még a szünet után is, amikor gyakran felbukkantunk az ellenfél kapuja előtt, de sajnos nem sok eredménnyel, ami sorsdöntőnek bizonyult. Nekem és a többi támadójátékosnak is jobban kell teljesítenie legközelebb.

A gól önbizalom-növelőnek jó volt, de nem hiszem, hogy ezzel belőttem magam a csapatba. Nincs könnyű dolgom a hosszú sérülés után, annak örülök, hogy ismét a pályán lehetek. nem ez volt a legjobb meccsem, próbáltam a maximumot nyújtani, aminek hamarosan meglesz az eredménye is, most is teljesen kidőltem, amikor az öltözőbe értem.

Nem egyszerű ennyi időt elvesztegetni egy sérülés miatt, pláne egy ilyen erős bajnokságban. Folytatni akarom ugyanígy az utamat – tette hozzá a csatár a Kickernek adott nyilatkozatában.

Szalai edzője, Julian Nagelsmann szerint a magyar játékos “remek benyomást tett rá az edzéseken”, ezért jelölte hosszú idő után a kezdőcsapatba.

Jól játszott a felállt védelem ellen és megfelelően hozzájárult a csapat védekezéséhez, különösen az első félidőben. Persze több kell annál, mint hogy egy gólt szerezzen, de bizonyította, hogy érdemes volt rá építeni az edzéseken látottak után – fogalmazott a fiatal tréner.