A Werder Bremen hivatalos közleményben számolt be a sajnálatos esetről: Melvyn Lorenzent brémai otthona és ajtaja előtt támadták meg szombat éjjel és olyan arcsérüléseket szenvedett, amelyek miatt legalább két, de inkább három hétig nem vehet részt csapata felkészülésében.

Támadó elmenekültek, mielőtt a rendőrség kiért volna, a 21 éves, londoni születésű, de ugandai válogatott balszélsőt pedig kórházba szállították. A beszámolók szerint a játékos szóvá tette az elkövetőknek, hogy túl hangosak, ekkor támadtak rá és bántalmazták súlyosan.

A Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató Bundesliga-gárda sportigazgatója, Frank Baumann a brémaiak vasárnapi edzését – a magyar válogatott középpályás csak július 20-án csatlakozik a társakhoz – követően nyilatkozott a sajtónak.

Természetesen minket is sokkolt az incidens, reméljük, minél gyorsabban megoldódik az ügy. Teljes mellszélességgel támogatjuk Melvint és minél gyorsabb gyógyulást kívánunk neki – nyilatkozta.

Lorenzen 2013-ban igazolt a Werderhez a Holstein Kiel csapatától, az év októberében debütált az első csapatban, és eddig összesen 14 mérkőzésen lépett pályára.