Mint ismert, az előző fordulóban az Augsburg otthonában elszenvedett 6-0-s vereséget követően a német élvonalbeli VfB Stuttgart menesztette Markus Weinzierl vezetőedzőt és szakmai stábját.

Thomas Hitzlsperger sportigazgató a döntést követően elmondta, a jelenlegi idényt mindenképpen Weinzierl irányításával akarták befejezni, de a csalódást keltően súlyos vereséget és a kiábrándító játékot követően kénytelenek voltak átértékelni álláspontjukat, hogy elkerüljék a kiesést – a távozó tréner utódja a szezon végéig Nico Willig, az U19-es csapat edzője lett.

Ezzel egyidejűleg természetesen megkezdődtek a találgatások a német sajtóban, hogy vajon kivel kezdheti meg a következő szezont az 1893-ban alapított, ötszörös Bundesliga-győztes klub.

A Stuttgarter-Nachrichten pedig már be is dobott egy nevet, információjuk szerint

a jelenleg a Paris Saint-Germain másodedzőjeként dolgozó magyar szakember, Lőw Zsolt az első számú jelölt.

A portál megjegyzi, a 39 éves tréner jól ismeri a német viszonyokat, hiszen játékosként megfordult az Energie Cottbus, a Hansa Rostock, a TSG Hoffenheim és az FSV Mainz csapatánál is, edzői pályafutása során pedig a Liefering és az RB Salzburg után 2015 és 2018 között az RB Leipzignél dolgozott Ralf Rangnick segítőjeként.

A jelenleg a francia bajnok PSG-nél Thomas Tuchel vezetőedző mellett tevékenykedő magyar edzőn kívül több jelöltet is említ a Stuttgarter-Nachrichten a VfB Stuttgart élére, így például a Dárdai Pál asszisztenseként dolgozó Rainer Widmayer, a Bayern München akadémiájáról Hermann Gerland, vagy éppen a német másodosztályú Regensburg vezetőedzője, Achim Beierlorzer neve is felmerült.

Amennyiben Lőw Zsoltra esne a VfB választása, az természetesen még nem jelentené azt, hogy Dárdai Pál nyári távozása után is biztosan lenne magyar tréner a Bundesligában, hiszen a Stuttgartot jelenleg még fenyegeti a kiesés veszélye, a 30. fordulót követően az osztályozót érő 16. helyen áll.