Már-már kétségbeesett edzőkeresésbe fogott a Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipzig, miután a múlt héten felbontották az addigi vezetőedző, Ralph Hasenhüttl szerződését. Az új tréner személyének kiléte még nem ismert, de német sajtóhírek szerint az eddigi másodedző, Lőw Zsolt még mindig esélyes a posztra.

Egyelőre nem tisztázott, hogy Lőw a következő, 2018-19-es szezont is a lipcseieknél kezdi-e meg, hiszen az utóbbi időben rendre arról lehetett hallani, hogy a PSG-nél kinevezett edző, Thomas Tuchel számítana a szolgálataira segítőként.

Magasra tett mérce

A mértékadó Kicker úgy tudja, hogy nehéz megoldást találni Lőw helyzetére, hiszen Ralph Hasenhüttl magasra tette a mércét az elmúlt két évben elért sikereivel, és a vezetőség inkább nem kockáztatna a vezetőedzőként még kevesebb rutinnal rendelkező magyar szakember új szerepvállalásával.

Hasonlóan vélekednek az MLS-ben szereplő New York Red Bulls jelenlegi tréneréről, Jesse Marschról is, akivel a hétvégén tárgyaltak a vezetők.

A lap hozzáteszi, a klub sportigazgatója, Ralf Ragnick és Lőw Zsolt a héten fognak leülni tárgyalóasztalhoz, hogy megvitassák a magyar szakember jövőjét a csapatnál.

Jelölt volt

Korábban arról is szóltak a hírek, hogy Lucien Favre lehet az RB Leipzig edzője, de a svájci szakembert kedden kinevezték a Borussia Dortmund élére.