Szalai Ádám kiváló hetet tudhat maga mögött, hiszen a hét elején hosszú ideig tartó, 507 perces gólcsendet tört meg a válogatottban, miután az észtek elleni (3-3) NL-meccsen két gólt is szerzett. Ezt megelőzően legutóbb március 23-án, a kazahok elleni (2-3) felkészülési mérkőzésen volt eredményes.

A 30 éves támadó jó formája a bajnokságban is töretlen maradt, mivel a mögöttünk hagyott játéknapon, a Nürnberg elleni bajnokin is gólt rúgott: a magyar csatár ezúttal csereként kapott lehetőséget a Hoffenheimben a szombati játéknapon. Mint később kiderült, jó döntésnek bizonyult a becserélése Julian Nagelsmanntól, akinek a csapata egyenlített, átvette a vezetést, majd a 67. percben Szalai szerezte a mindent eldöntő találatot.

A lefújás után az immáron négy gólos Szalai elégedetten nyilatkozott, aki ezzel holtversenyben a 8. helyen áll a német élvonal góllövőlistáján.

Nagyon fontos győzelmet győzelmet arattunk, és boldogok vagyunk, hogy megnyertük a mérkőzést, ami azt mutatja, hogy kiemelkedően jó a csapat gondolkodásmódja – értékelt Szalai az aachtzehn99.de-nek, aki legközelebb kedden a Lyon elleni BL-csoportmérkőzésen bizonyíthat újra hazai pályán.