Szombaton 15.30-tól a Hertha BSC a listavezető Bayern Münchent fogadja a Bundesliga 21. fordulójában. A hazaiak trénere, Dárdai Pál még sosem szerzett pontot, sőt gólt sem edzőként a bajorok ellen, egy 1-0-s, két 2-0-s és egy -:0-s vereségnek volt aktív részese vezetőedzőként, érthető, hogy nagyon feni a fogát a Bayernre.

– Amióta én vagyok a vezetőedző, még gólt sem szereztünk a Bayern München ellen. Most már elvárom a támadó szellemű játékosaimtól, hogy tartsák meg a labdát, harcoljanak ki szabadrúgásokat, jól játsszanak össze, és a lehetőségeket is megteremtsék.

A szakember a Bild című német napilapnak elmondta azt is, kiadta játékosainak a “harapás-parancsot”.

– Meg kell futtatnunk őket, harcolnunk, küzdenünk kell azért, hogy valamit elérjünk. A minimális cél lövésekig eljutni. Ha jó napot fogunk ki, szerezhetünk egy pontot, ami nagyon sokat segítene a gödörből való kilábalásban.

A berliniek sportigazgatója, Michael Preetz hozzátette: – A szezonban idén lesz először teltházas meccsünk hazai pályán. Itthon erősebbek vagyunk, mint idegenben. Az Olimpiai Stadionban a játékosok több erőt és bizalmat kapnak a szurkolóktól. Bátraknak kell lennünk!

Ugyancsak a berlini klubbal kapcsolatos hír, hogy az elmúlt öt bajnokijából kettőt megnyerő és hármat elvesztő Hertha BSC-t pénzbírsággal sújtotta a Német Labdarúgó Szövetség, Dárdai klubjának mintegy 7,4 millió forintos büntetést kell befizetnie szurkolói rendbontások miatt.