Mint ismeretes, nagy bravúrt ért el a Dárdai Pál által irányított Hertha a Bundesligában. A berliniek péntek este 74 669 néző szeme előtt, 2-0-ra győzték le hazai pályán a címvédő Bayern Münchent 2009 óta először. A Hertha a mostani sikerével pedig pontszámban a Bayernt beérve a tabella második fokára ugrott.

Először is, ezen a hétvégén ünnepelni fogunk, majd a jövő héten keményen kell dolgoznunk, mert Mainzban egy nagyon nehéz mérkőzés vár majd ránk. A védőink és a középpályásaink egyaránt nagyon jól játszottak, de mindez csak a fegyelem kérdése volt – kezdte a meccs utáni sajtótájékoztatón Dárdai Pál.

A német Sport 1 úgy véli a berliniek szerencsés, de ugyanakkor megérdemelt győzelmet arattak a Bayern München felett.

Szerintem az első félidő majdnem tökéletesre sikerült, hiszen nemcsak nyertünk, de meg is érdemeltük a győzelmet. Kiváló teljesítményt nyújtottak a játékosaim, erősek és harciasak voltunk, a legfontosabb pillanatokban rúgtuk a gólokat. A második játékrészben már kevésbé játszottunk jól, inkább küzdöttünk. Ez a bajorok féken tartásának művészete volt

A 42 éves magyar szakember a védelmet és a középpályás sorát nem győzte dicsérni.

A védelmünk és a középpályánk nagyon jól muzsikált, mindenki fegyelmezetten betartotta azt, amit megbeszéltünk a meccs előtt. A Bayern ellen mindig nagyon fontos, hogy akkor se ess kétségbe, ha nincs nálad a labda, és az is kellett, hogy a két rúgott góllal nyomás alá helyezzük őket – tette hozzá, majd kitért arra is, hogy az első öt fordulóban öt tizenegyest ítéltek a csapata ellen.

A legszebb momentum volt, hogy nem ítéltek ellenünk büntetőt, és nem kaptunk elkerülhető gólokat.

A Hertha szurkolói így ünnepelték a közel egy évtized utáni sikert.

Nagy bravúr a Bundesligában: Dárdaiék történelmi győzelmet arattak a Bayern felett – videó, tabella