Manuel Neuer egy nagyon nehéz időszakon megy keresztül, ugyanis az elmúlt egy évben háromszor tört el a lába. A németek első számú hálóőre február közepén Thaiföldre utazott, de azóta már visszatért Németországba – írja az espn.co.uk.

A német válogatott másodedzője, Thomas Schneider egy a világbajnoksággal foglalkozó TV-műsorban optimistán nyilatkozott Neuer felépülését illetően. Schneider elmondta, az utolsó pillanatig nyitva hagyják az ajtót a 31 éves hálóőr előtt, hogy nyáron ő is ott lehessen Oroszországban. Az azonban nem valószínű, hogy a spanyolok, és a brazilok elleni barátságos mérkőzéseken pályára lépne Neuer.

A Bayern München vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge a klub hivatalos TV-csatornáján elmondta, hogy Neuer az elkövetkezendő hetekben teljesen felépül.

– Nagyon jó úton halad, és mentálisan is erős, ezért optimisták vagyunk, hogy még ebben a szezonban visszatérhet a Bayernbe. Ha ez megtörténik, akkor semmi nem állhat annak az útjába, hogy ott legyen a világbajnokságon – fogalmazott Rummenigge.